25 εικόνες που μας θλίβουν στην είσοδο της πόλης του Αργοστολίου!

Το χειρότερο για έναν τόπο δεν είναι να μην έχει κάποιο «Δημοτικό πάρκο» για τους πολίτες του. Το χειρότερο για έναν τόπο είναι ΝΑ ΕΧΕΙ «δημοτικό πάρκο» και να μην ξέρει πώς να το αξιοποιήσει προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Εδώ στην Κεφαλονιά έχουμε έναν τέτοιο χώρο, αλλά δυστυχώς μόνο… πουλιά και ζωντανά φαίνεται να τον καταδέχονται, γιατί πολύ απλά για ανθρώπους δεν κάνει. Φυσικά μιλάμε για το δημοτικό πάρκο στα Λυκιαρδοπουλάτα.

Ενας χώρος στο κέντρο του Αργοστολίου, που υπό κανονικές συνθήκες ντόπιοι και τουρίστες θα μπορούσαν να τον χαίρονται καθημερινά! Αντιθέτως το συγκεκριμένο πάρκο έχει μείνει στην … μοίρα του εγκαταλελειμμένο με … κρυμμένα σημεία βρομιάς και μικρών… χωματερών.

Σπασμένη σωλήνα που τρέχει νερό εδώ και… μήνες!

Κατά την διάρκεια της παρουσίας μας εκεί , δεν είδαμε – και ήταν απολύτως φυσιολογικό- ούτε έναν άνθρωπο να επιλέγει το συγκεκριμένο δημοτικό πάρκο για τον περίπατό του… Δεν είδαμε άνθρωπο αλλά, είδαμε, νερά να τρέχουν με μεγάλη πίεση στα σύνορα του πάρκου με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων .

Σήμερα που ρωτήσαμε να μάθουμε τι γίνεται , μας είπαν ότι αυτή η σπασμένη σωλήνα, τρέχει εδώ και μήνες στο σημείο (άραγε το γνωρίζει αυτό η ΔΕΥΑΚ;), γεγονός που δικαιολογεί απόλυτα τα σημεία που λιμνάζουν νερά μέσα στο πάρκο! Και τι να πούμε γι’ αυτό το όμορφο αμφιθέατρο, που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα μπορούσε να φιλοξενεί το καλοκαίρι και εκδηλώσεις και πλέον είναι παρατημένο στην μοίρα του και στα … σκουπίδια του!

Και με τόσα φωτιστικά που είδαμε σπασμένα και πεσμένα στο έδαφος, εγείρουν πολλά ερωτήματα (ίσως και κινδύνους), αν τα βράδια υπάρχει έστω και κάποιο μικρό φως σε αυτό το δύσμοιρο Δημοτικό Πάρκο… Εννοείται βέβαια πως τα βράδια είναι «απαγορευμένη περιοχή» για τους πολίτες το σημείο αυτό στο κέντρο του Αργοστολίου… Κρίμα διότι θα μπορούσε η τύχη αυτού του όμορφου και καταπράσινου σημείου του Αργοστολίου να είναι εντελώς διαφορετική.

Γιώργος Χαλαβαζής

Πηγή: www.inkefalonia.gr

Προηγούμενο άρθροΚαλή η ψαριά στον Κατελειο (pics)
Επόμενο άρθροΧαλιωτάτα:»Έφυγε» η Αικατερίνη Ηρακλή Γιακουμάτου.