Δημοτικό συμβούλιο: Κομματικές & παραταξιακές παρωπίδες για τον “Κλεισθένη”

Αναρωτιόμαστaν το περασμένο Σάββατο με αφορμή το ΔΣ που έγινε την ίδια ημέρα με θέμα τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ και τις αλλαγές σε Δήμους και Περιφέρειες (τις τελευταίες όλοι τις έχουν ξεχάσει.):

«(Ο δήμαρχος) θα εισηγηθεί επιστροφή του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ στον Υπουργό Εσωτερικών όπως και ο φίλος του πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης έπραξε και την υιοθέτηση του ψηφίσματος της ΚΕΔΕ όπως ζήτησε από τους Δήμους που συνεδριάζουν αυτές τις ημέρες;»

Eτσι ακριβώς έγινε βεβαίως-βεβαίως και σιγά μην ο Γνήσιος παρεκκλίνει της παραταξιακής και κομματικής γραμμής, οπότε και εγκρίθηκε από την σιωπηρή πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου το ψήφισμα της ΚΕΔΕ που καταγγέλλει ως απαράδεχτο το νομοσχέδιο, το επιστρέφει πίσω στον Υπουργό και ζητάει την απόσυρσή του.

Και φυσικά η συνεδρίαση άργησε ως συνήθως να ξεκινήσει και με το ζόρι γι’άλλη μία φορά σχηματίστηκε απαρτία, όπως και αυτό το είχαμε προβλέψει, με άδεια τα καθίσματα των συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης και δίχως κόσμο…

Για μία ακόμα συνεδρίαση -και όχι τούτη τη φορά μια τυχαία συνεδρίαση- ο ανταυτού και πασών των αρμοδιοτήτων αντιδήμαρχος Διονύσιος Λυκούδης εξαφανισμένος «αν και νόμιμα έχει προσκληθεί» όπως κουραστικά επαναλαμβάνεται σε όλες (εκτός μιας) τις συνεδριάσεις από τον περασμένο Δεκέμβριο που «άρχισαν οι κοπάνες», λες και δεν «τρέχει τίποτα» όταν συστηματικά και δίχως άδεια απουσιάζει ένας αντιδήμαρχος, σαν να μην υπάρχει νόμος, σαν να μην υπάρχει Αποκεντρωμένη Διοίκηση που υποχρεούται να ελέγχει τη συστηματικές και αναιτιολόγητες απουσίες των συμβούλων.

Επί της ουσίας;

Ολοι βαριόταν …«του κερατά» και το δείχνανε (!) που τραβάγανε αυτή τη μαγιάτικη αγγαρεία, δίνοντας την εντύπωση για …«κάτι κουρασμένα παλικάρια».

Τελικά, με τις τοποθετήσεις κανά δυό συμβούλων της συμπολίτευσης και κάπως περισσοτέρων από την αντιπολίτευση κατατέθηκαν εκτός του ψηφίσματος της ΚΕΔΕ από τον δήμαρχο, άλλα …τέσσερα! Ο καθένας το δικό του! Αλλο η «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά», άλλο η «Ενωμένη Τετράπολη», άλλο οι «Ριζοσπάστες Ξανά» και άλλο η «Λαϊκή Συσπείρωση»!

Καμία προσπάθεια να συγκλίνουν οι διαφορετικές απόψεις! Καμία διάθεση να υπάρξει μια κοινή θέση για ένα τόσο σοβαρό θέμα για την Αυτοδιοίκηση!

Ο καθένας να πει τα δικά του! Ισως για να επιβεβαιώσουν ότι η σύγκλιση των διαφορετικών απόψεων με την απλή αναλογική είναι μια …ουτοπία!

Και, φυσικά, ούτε λέξη για την εξαγγελθείσα και δρομολογημένη από τον ίδιο τον Υπουργό διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς!

Ολοι έδωσαν την εντύπωση …«άντε να τελειώνουμε»!

Καμία απάντηση από τον κ. Παρίση και όσους συμβούλους από τη συμπολίτευση υιοθέτησαν τη μηδενιστική άποψη για τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ, στα 5 ερωτήματα και τις ισάριθμες αυτονόητες απαντήσεις που θέσαμε το περασμένο Σάββατο!

Τι να πει άλλωστε ο κ. Παρίσης και οι δικοί του;

Πως είναι δημοκρατικό και δεν πρέπει να αλλάξει, το 30% των ψηφισάντων να παίρνει …το 61% των συμβούλων;

Πως είναι δημοκρατικό και δεν πρέπει να αλλάξει, η εγκατάλειψη των Χωριών από τη Δημοτική Αρχή και από πάνω να εξαφανίζονται τα δικά τους έσοδα από τα σπήλαια, τις παραλίες, τις ανεμογεννήτριες, κ.λπ.;

Πως είναι δημοκρατικό και δεν πρέπει να αλλάξει, να εισπράττει ο Δήμος από τους πολίτες δημοτικά τέλη για καθαριότητα και φωτισμό και να βρωμάει και να κρούει όλη η Κεφαλονιά και μάλιστα …μέσα στο σκοτάδι;

Πως είναι δημοκρατικό και δεν πρέπει να αλλάξει, να φτιάχνονται ψηφοδέλτια με …320 υποψήφιους με τα αδελφοξάδελφα, τους υπαλλήλους και τους χαρτζιλικωμένους;

Πως είναι δημοκρατικό και δεν πρέπει να αλλάξει, να δαιμονοποιούνται τα δημοψηφίσματα και οι πολίτες να έχουν λόγο κάθε τέσσερα χρόνια;

Και βέβαια το να ισχυρίζεσαι ότι με τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ «η Αυτοδιοίκηση δεν προχωράει» και γιαυτό …«πρέπει να αποσυρθεί» έχοντας «τεράστιες ατέλειες», είναι το λιγότερο ανεύθυνο αν δεν δίνεις, όπως δεν δόθηκαν, συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία.

Με δυό λόγια η συνεδρίαση του Σαββάτου αν και είχε να συζητήσει ένα κορυφαίο θέμα, ήταν «μία από τα ίδια», στο γνωστό πλαίσιο λειτουργίας του δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Χωρίς διάθεση συνεργασίας, αναποτελεσματική και ανούσια!

Με κομματικές και παραταξιακές παρωπίδες!

Δυστυχώς απ’όλους και απ’όλες τις πλευρές!

Κρίμα!

Φωτό από το Δ.Σ. του περασμένου Σαββάτου
O πρόεδρος του Δ.Σ. Μάκης Αλυσανδράτος
Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr