Διονύσης Λυκούδης: Πέντε δήμοι γιατί πείστηκα από την Θεοπεφτάτου!!!

Το έργο της δημοτικής αρχής υπερασπίστηκε ο αντιδήμαρχος, Διονύσης Λυκούδης και πέρασε στην επίθεση. “Ξέρετε ότι όταν υπήρχαν οι δήμοι λάμβαναν 1εκ. ευρώ το μήνα και τώρα έπεσε στα 200 χιλιάρικα. Γιατί;

  • Έκοψε τις χρηματοδοτήσεις η κυβέρνηση
  • Τα υπόλοιπα χρήματα  κρατάει τσαμπουκά η κυβέρνηση για τα χρέη των πρώην δήμων. Δεν χρώσταγαν οι δήμοι; Δεν έπαιρναν δάνεια για να πληρωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων. 

Υπήρχε ένα μοντέλο σάπιο και είμαστε μια μικρογραφία της Ελλάδας. Δεν φοβάμαι ούτε τον Ρουχωτά, ούτε τον Τσίπρα. Εμείς δεν δανειστήκαμε ένα ευρώ, παρά μόνο τα τρία εκατομμύρια που είχε χρέη ο δήμος Λειβαθούς. Η υπερηφάνεια του δήμου έχει να κάνει μ’ αυτά τα δύο πράγματα.

Δεύτερη παράμετρος είναι το 2010 η Κεφαλονιά διαχειρίζονται 8εκ. ευρώ ΣΑΤΑ και τώρα, 200 χιλιάρικα. Καλείται ο δήμαρχος να διαχειριστεί την φτώχεια. Παρ’ όλα αυτά πληρώθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι και κρατήσαμε όρθιο το δήμο. Τώρα η δημοτική αρχή βγαίνει στην αγορά και δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα.

Η αρχή νοικοκύρεψε τον δήμο. Τώρα έρχονται οι άνθρωποι του Σύριζα και την τελευταία στιγμή πριν αποχωρήσουν, τι κάνουν για να διασωθούν; Να χαϊδέψουν τα αυτιά των κατοίκων του νησιού. Και εγώ αλληλέγγυος είμαι. Δεν υπήρξα υποκριτής, ούτε θα γίνω. Δεν βιοπορίζομαι από την πολιτική.

Αν κάναμε ψυχογράφημα του Μιχαλάτου και τον ρωτάγαμε, πόσους δήμους θέλεις, θα έλεγε: Έναν! Η λύση δεν βρίσκεται από τον ανταγωνισμό των δήμων. Κάποιοι έχασαν τα βιλαέτια τους γι’ αυτό και παλεύουν μέσα στο μικρόκοσμό τους.  

Τελειώνω λέγοντας το εξής: Προσωπικά είμαι υπέρ της διάσπασης του δήμου και είναι σημαντικό αυτό που είπε ο Παρίσης ότι, δηλαδή, τα στελέχη θα ψηφίσουν κατά συνείδηση. Αυτό μας κάνει να διαφέρουμε από τις άλλες παρατάξεις. Εγώ ακούω αυτά που λέει η Θεοπεφτάτου ότι θα υπάρχουν τα εχέγγυα και πείθομαι υπέρ των πέντε δήμων στο νησί.

Δεν θέλω να βγω και να με ρωτάνε: “Γιατί να μην γίνω εγώ δήμος;”

Πηγή: www.kefaloniatimes.gr