Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Μινέτος εν’ όψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών.

Αρχικά ευχαρίστησε τον κόσμο που τον ψήφισε και το εξέλεξε και μάλιστα πρώτο στην Λειβαθώ και τόνισε ότι ακόμα και όσοι δεν εξελέγησαν θα βοηθήσουν όσο μπορούν για να φτιαχτεί ο Δήμος.

Η Κυριακή του δεύτερου γύρου όπως τόνισε είναι δύσκολη και ο κόσμος καλείται να ψηφίσει Δήμαρχο τον οποίο θα τον έχει για τα επόμενα 4 χρόνια και επίσης θεωρεί το αποτέλεσμα θα είναι ξεκάθαρο και το καλύτερο για την παράταξή του. Μάλιστα ανέφερε πως ο Δήμαρχος την περασμένη Κυριακή έπιασε… ταβάνι σε σχέση με τις ψήφους που πήρε. «Αν ο κόσμος ήθελε τον κο Παρίση θα τον ψήφιζε από την πρώτη Κυριακή» ανέφερε χαρακτηριστικά και αυτή η σκέψη όπως είπε είναι ένα θέμα τεχνικής φύσεως που θα παίξει ρόλο στις εκλογές.

Υπάρχουν και τα θέματα ουσιαστικής φύσεως και ο κος Μινέτος ανέφερε μερικά από αυτά. Μίλησε πρωτίστως για τον Θεόφιλο Μιχαλάτος, που όπως είπε έχει την ικανότητα να οργανώσει και να  διοικήσει τον δήμο, του οποίου η διάσπαση προέκυψε από την απόλυτη εγκατάλειψη των προηγούμενων. Επισήμανε, ότι ο συνδυασμός τους δέχτηκε σκληρότατη κριτική από άλλους συνδυασμούς, όμως λόγο έχουν να δώσουν μόνο στους πολίτες με τους οποίους έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν επαφή και θα υπάρξουν και δημόσιες διαβουλεύσεις για διάφορα θέματα. Μάλιστα, υπενθύμισε κάτι που έχει ειπωθεί πολλές φορές από την παράταξη, ότι θα πραγματοποιούνται δημοτικά συμβούλια και σε άλλες περιοχές, εκτός από το Αργοστόλι.

Το εργοστάσιο νερού κατέλαβε ένα μεγάλο μέρος της κουβέντας καθώς έχει ακουστεί ότι ο συνδυασμός έχει… πολεμήσει το εργοστάσιο νερού. Ο κος Μινέτος λοιπόν ανέφερε ότι κάποιος λέει ψέματα  και αυτός είναι ο δήμαρχος. «Η παράταξή μας ψήφισε το εργοστάσιο και αυτό ο κόσμος μπορεί να το διαπιστώσει εύκολα, μπαίνοντας στο διαύγεια, κοιτώντας τα πρακτικά των δημοτικών συμβουλίων… Διαφωνήσαμε με την σύμβαση λειτουργίας του εργοστασίου, όπου θα δοθούν 3,6 εκατομμύρια ευρώ για 6 χρόνια, από την ΔΕΥΑΚ, ενώ τους είχαμε πει πως είναι υπέρογκο πόσο και πως θα μπορούσε να λειτουργήσει και με 100 χιλιάδες τον χρόνο. Επίσης, ήμασταν αντίθετοι με τους όρους της προκήρυξης   και δικαιωθήκαμε, καθώς οι αντίπαλες εταιρείες έκαναν ενστάσεις και δικαιώθηκαν και αυτές». Τα παραπάνω ήταν ακριβώς τα λόγια του κου Μινέτου σχετικά με το εργοστάσιο αφαλάτωσης ενώ έδωσε και τον ακριβή αριθμό των αποφάσεων τις οποίες υπερψήφισε η παράταξη και ήταν αυτές που είχαν άμεση σχέση με την κατασκευή του εργοστασίου.

Ο κος Μινέτος δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός, ότι όλοι προσπαθήσουν να πλήξουν τον Μιχαλάτο  σχολιάζοντας κυρίως την επιχειρηματικότητά του. «Δηλαδή τι πρέπει να γίνει; Να απαγορευτούν οι επενδύσεις ; Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος επενδύει στον τόπο του και βοηθάει τους ντόπιους παραγωγούς. Είναι κακό αυτό;» αναρωτήθηκε ο κος Μινέτος.

Ακόμα μια φορά πρόβαλε το πρόγραμμα της παράταξης το οποί είναι ουσιαστικό και προήλθε κατόπιν συζητήσεως  με τον κόσμο από τα χωριά στα οποία πήγαν. «Το νησί μας πρέπει να αποκτήσει ταυτότητα. Στο Αργοστόλι έχουμε ένα κλειστό μουσείο και τίποτα επισκέψιμο. Πρέπει να γίνουν έργα πολιτισμού, να αξιοποιηθούν κτίρια τα οποία ρήμαζαν όλα αυτά τα χρόνια. Θα προσπαθήσουμε  να αναβαθμίσουμε το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου και βεβαίως θα ασχοληθούμε και με το κυκλοφοριακό, το οποίο είναι θέμα της καθημερινότητας».

Τέλος, ο κος Μινέτος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση του αποτελέσματος  καθώς η παράταξη λαμβάνει θετικά μηνύματα και ανέφερε ακόμα μια φορά ότι είναι έτοιμοι  να δουλέψουν για ότι καλύτερο στην Κεφαλονιά και στο Δήμο Αργοστολίου.

Αναδημοσίευση από www.965.gr