Δομή στήριξης στους σεισμόπληκτους της Αλβανίας αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Ληξουρίου (pics)

Ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ληξουρίου, να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να στηθεί μιά δομή στήριξης, η οποία θα συγκεντρώσει απαραίτητα είδη, στην πόλη μας για τους σεισμόπληκτους κατοίκους της Αλβανίας.

Την πρόταση έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος κ. Γ.Κατσιβέλης. Μάλιστα και ο κ. Ανδρ.Μοσχοπουλος της Αντιπολίτευσης συμφώνησε λέγοντας “χαίρομαι που ο Δήμαρχος έθεσε το θέμα για να στείλουμε βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Αλβανίας. Ως σεισμόπληκτοι και εμείς συμπονούμε τους ανθρώπους αυτούς. Στο Ληξούρι δεν βγάλαμε νεκρούς από τα συντρίμμια με τους διπλούς σεισμούς του 2014, σε αντίθεση με τους κατοίκους των Τιράνων.
Εμείς το οφείλουμε στην σωστή αντισεισμική θωράκιση της οικοδομής τα τελευταία 60-70 χρόνια. Προτείνω να γίνει ένα Συνέδριο εδώ και να έρθουν από όλον τον κόσμο να το παρακολουθήσουν”

Ο κ. Δ.Αραβαντινός ζήτησε “ότι καταφέρουμε να μαζέψουμε να διασφαλίσουμε ότι θα φτάσει στον προορισμό του”, προφανώς σκεπτόμενος το πλιάτσικο που έγινε στον τόπο μας το 2014.
Ο Δ.Μαντζουράτος ζήτησε να έρθει σε επαφή ο Δήμος με την αντίστοιχη δομή των Τιράνων της Αλβανίας.
Ο Δήμαρχος πρότεινε δυό δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι από αύριο (σήμερα) θα τρέξουν την λειτουργία της δομής αυτής και θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν είδη βασικής ανάγκης.

Αρ.Χαριτάτου

Αναδημοσίευση από mylixouri.blogspot.com

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, μερική ή ολική, στους μή έχοντες εγγράφως την άδεια της αρθρογράφου