Δυναμική κινητοποίηση για τα σχολεία-Τι λένε Αντιπεριφερειάρχης & Δήμαρχος

Πρωτοφανής είναι η κινητοποίηση των μαθητών από τα γυμνάσια και τα λύκεια του Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης και Κεραμείων, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην πρόταση για το νέο λύκειο και να δηλώσουν ότι πρέπει να αναγερθούν πέντε νέα σχολικά συγκροτήματα. Ζητούν επίσης, να υπάρχει συγκοινωνιακή μελέτη για το 1ο και 2ο ΓΕΛ στο Φαραώ με σκοπό να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.

Έθεσαν αίτημα να υπάρξει επαναχαρακτηρισμός των Μεσοβουνίων και της Πάστρας ως δυσπρόσιτες περιοχές, ώστε να μην καταργηθούν τα σχολικά συγκροτήματα, ανέφεραν ότι έχουν δημιουργηθεί τμήματα με υπεράριθμούς μαθητές με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία της τάξης και τέλος, θέλουν να υπάρχει αντιπυρική προστασία και αντισεισμικός έλεγχος σε όλα σχολικά συγκροτήματα του νησιού.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για αρμοδιότητα του δήμου, ενώ ο Αλέξανδρος Παρίσης διαβεβαίωσε ότι όσο είναι δήμαρχος τα παιδιά δεν θα μπουν στο συγκεκριμένο σχολείο. Οι απαντήσεις που έδωσε βέβαια δεν έπεισαν και ιδιαίτερα μαθητές, καθηγητές και γονείς καθώς οι διαδικασίες όπως είπαν προχωράνε ανεμπόδιστες.

Πηγή: www.kefaloniatimes.gr