Δυναμικό παρόν του Επιμελητηρίου μας στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου μέσω του οικονομικού επόπτη, Γιώργου Λασκαράτου

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η παρουσία του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης στο 1Ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο τριήμερο (15-16-17 Φεβρουαρίου) στην Αρχαία Ολυμπία.
Το Επιμελητήριο εκπροσώπησε ο οικονομικό επόπτης, Γιώργος Λασκαράτος, που μίλησε στην θεματική ενότητα «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και απέσπασε το χειροκρότημα όλων των παραβρισκόμενων. Ανάμεσα σε αυτούς που βρέθηκαν στην Ολυμπία ήταν Υπουργοί, όπως ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Νίκος Παππάς, οι Περιφερειάρχες Δυτική Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας και Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, υφυπουργοί, αντιπεριφερειάρχες, πρόεδροι Επιμελητηρίων και πολλοί εκπρόσωποι από μεγάλες εταιρίες από όλη την Ελλάδα. Ο κ. Λασκαράτος στην ομιλία του τόνισε την ανάγκη του καινούργιου και πρωτοποριακού που χρειάζεται κάθε επιχείρηση για να ορθοποδήσει στις μέρες μας. «Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα πρέπει να βρουν το νέο, το πρωτοποριακό για να μείνουν ζωντανές και να αναπτυχθούν. Η μηχανολογία, η ιατρική, ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός χρειάζεται να κάνουν το προϊόν τους πιο ελκυστικό τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά. Εμείς ως Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης προσπαθούμε με ενημερωτικά δελτία σε καθημερινή σχεδόν βάση να γνωστοποιούμε στα μέλη μας τα τρέχοντα προγράμματα ώστε να μπορούν να εκμεταλλευτούν τους παρεχόμενους οικονομικούς πόρους για καινοτόμες ενέργειες», ανέφερε μεταξύ άλλων και ολοκλήρωσε την ομιλία του με το εξής: «Κάντε και εσείς το καινοτόμο βήμα και ανάψτε το πράσινο φως για όλες τις επιχειρήσεις, δώστε στη χώρα μας μια ανάσα ζωής, το ξέρω ότι μπορείτε».

Συνάντηση με Νίκο Παπανδρέου και Κώστα Νικολούτσο
Στο περιθώριο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου ο Γιώργος Λασκαράτος έκανε αρκετές επαφές με πολλούς συνέδρους. Συναντήθηκε και συνομίλησε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνα Μαρλαφέκα, με τον οποίο συμφώνησε ότι η επαναλειτουργία της γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα έδωσε άλλο αέρα στην επιχειρηματικότητα. Ιδιαίτερη συνάντηση είχε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστα Νικολούτσο, με τους δύο άνδρες να συμφωνούν ότι πρέπει να πιέσουν ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση, μέσω των Επιμελητηρίων τους για την όσο πιο γρήγορη κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, αφού από εκεί περνάει μεγάλο μέρος της επιβατικής και επιχειρηματικής κίνησης της Κεφαλονιάς. Τέλος, αρκετή ώρα συνομίλησε με τον συγγραφέα και υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Παπανδρέου, τον οποίο γνωρίζει από πολύ παλιά. Οι δύο τους είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν πολλά πράγματα, αλλά και να θέσουν στόχους αναφορικά με την περαιτέρω αναβάθμιση των Επιμελητηρίων της χώρας μέσα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Αναδημοσίευση από www.efimeridakefalonia.gr