Δυο φωτιές στην Παλική(pics+video)

Σε δράση βρέθηκαν σήμερα οι άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ληξουρίου, οι οποίοι συνεχίζουν να στεγάζονται προσωρινά στον χώρο του ΚΤΕΟ στον Κεχριώνα.
Κατά τις 4,30-5 το απόγευμα η Πυροσβεστική κλήθηκε να σβήσει φωτιά στην Κουνόπετρα Παλλικής. Ευτυχώς η φωτιά ήταν μικρής έκτασης και με την άμεση επέμβασή τους την έσβησαν αμέσως.
Το βράδυ, λίγα λεπτά μετά τις 9, ακούσαμε τις σειρήνες και ενημερωθήκαμε ότι είχε ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή “Βουτσινίχα” Κοντογεννάδας. Στην συγκεκριμμένη περιοχή βρίσκονται και αρκετές μικρές κτηνοτροφικές μονάδες (στάβλοι)

Ο δυνατός αέρας δυσκόλεψε και δυσκολεύει μέχρι και αυτήν την ώρα το έργο των Πυροσβεστών. Ευτυχώς χάρη στους Πυροσβέστες η φωτιά δεν έφτασε μέχρι το χωριό της Κοντογεννάδας….. Λίγα μέτρα μακριά…
Αυτήν την στιγμή η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο χάρη στις συντονισμένες ενέργειες Πυροσβεστών του ΠΚ Ληξουρίου και της ΠΥ Αργοστολίου, η οποία έσπευσε τις 00:15 με δυό μεγάλα πυροσβεστικά οχήματα, το ένα πρόκειται για όχημα με αφρό κατάσβεσης.
Συνολικά συμμετέχουν αυτήν την στιγμή, μαζί με τα οχήματα της Παλλικής, 6-7 οχήματα, ενώ στο σημείο βρίσκεται από το πρωτο λεπτό ο Διοικητής του ΠΚ Ληξουρίου και πριν λίγη ώρα έφτασε και ο Διοικητής της ΠΥ Αργοστολίου.
Συμμετέχουν με όχημα και τρείς άνδρες η ΕΟΔ Παλλικής, άνδρες με ένα περιπολικό του ΑΤ Παλλικής, άνδρες της Πολιτικής προστασίας του Δήμου (Παλλικής) και ο Αντιδήμαρχος Παλλικής κ. Κατσιβέλης.
Ας ελπίσουμε να την σβήσουν σύντομα αν και με τους δυνατούς αέρηδες θα χρειαστεί να βρίσκονται συνεχώς σε επαγρύπνηση.
Αρκετά στρέμματα αγροτικής και δασικής έκτασης, στάχτη…..

Αριστέα Χαριτάτου

 

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr & www.lixouri.gr