Έκκληση Τραυλού για μάζεμα σκουπιδιών

Ένας πολιτικός κρίνεται πρωτίστως από την αποτελεσματικότητά του αλλά και από την ικανότητά του να σκέφτεται και να δρα ψύχραιμα και με γνώμονα το κοινό καλό και να μην φοβάται την όποια στιγμιαία κατακραυγή ενδεχομένως να προκληθεί από τη δράση του.

Τα εδάφια αυτά της πολιτικής επιστήμης μας ήρθαν στο μυαλό ακούγοντας τους εκπροσώπους των φορέων, κατά τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΕΔΑΚΙ κατά του άρθρου 93 του νέου νομοσχεδίου.

Το τελευταίο διάστημα η Κεφαλονιά μας, ένεκα των αντιδράσεων των εργαζομένων της ΕΔΑΚΙ ΑΕ, έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο. Οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις γίνονται κατά των διατάξεων του επίμαχου άρθρου 93 το οποίο αφαιρεί από την ΕΔΑΚΙ την διαχείριση των απορριμμάτων μας και την μεταφέρει σε ένα νέο φορέα με έδρα την Κέρκυρα.

Σε μεγάλο βαθμό οι αντιδράσεις είναι δικαιολογημένες, ωστόσο θα πρέπει το νησί μας που είναι ευρέως γνωστό ως το «καθαρότερο νησί του Ιονίου» να παραμείνει έτσι. Οι εικόνες των σκουπιδιών να γίνονται σωροί εν μέσω πανδημίας και με το καλοκαίρι προ των πυλών δεν τιμούν κανέναν και οι μόνοι οι οποίοι θίγονται είμαστε εμείς οι πολίτες.

Αυτό τόνισε στην τοποθέτησή του ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, κάνοντας έκκληση στους εργαζόμενους να προχωρήσουν στην απομάκρυνση των απορριμμάτων. Επεσήμανε πως και ο ίδιος είναι αρωγός στην προσπάθεια των φορέων για την διατήρηση της καθαριότητας στο νησί μας και για τη διασφάλιση ότι δεν θα γίνουμε αποδέκτες απορριμμάτων από άλλα νησιά. Ωστόσο, οι μόνοι που τιμωρούνται από τα βουνά των σκουπιδιών είναι οι ίδιοι οι πολίτες του νησιού και κανείς άλλος.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς η έκκλησή του όχι μόνο δεν έγινε δεκτή αλλά προκάλεσε και αντιδράσεις από παριστάμενους, κάτι που σίγουρα γνώριζε εκ των προτέρων ο κ. Τραυλός. Ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε να εκφράσει τη γνώμη του για το καλό και την ασφάλεια των συμπολιτών μας που με ανησυχία έρχονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες εικόνες σκουπιδιών να σχηματίζουν βουνά στους δρόμους και τις γειτονιές μας.

Ελπίζουμε η κατάσταση να εξομαλυνθεί σύντομα προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια όλων μας και παράλληλα να διασφαλιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το συμφέρον των νησιών μας.

Πηγή: ekefalonia.gr