Αποτέλεσε τη δυσάρεστη έκπληξη στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν συμπεριέλαβε έστω έναν βουλευτή από τα Επτάνησα. Ουδόλως αναμέναμε την συμμετοχή του Κεφαλονίτη, Παναγή Καππάτου, ο οποίος είναι «φρέσκος» και άπειρος για μια τέτοια θέση, εν τούτοις, η έκπληξη προήλθε από το γεγονός της απουσίας Επτανήσιων βουλευτών στον υπουργικό θώκο. Δεν εννοούμε βουλευτών με κεφαλονίτικες ρίζες, όπως η Σοφία Βούλτεψη, αλλά εκπροσώπων των κατοίκων από τα νησιά του Ιονίου. Τα οποία και ταλαιπωρήθηκαν όλα αυτά ποικιλοτρόπως, με αποκορύφωμα τις καταστροφές που προήλθαν από τον «Ιανό». Επί παραδείγματι, τον Θανάση Καββαδά από την Λευκάδα…
Δεν χώρεσε στους 57 ένας Επτανήσιος βουλευτής
Αναμφισβήτητα, η απουσία υπουργού από το Ιόνιο αποτελεί ένα δυσάρεστο γεγονός, που δεν μπορεί να περάσει χωρίς σχολιασμό. Στόχος του πρωθυπουργού στον εν λόγω ανασχηματισμό είναι ξεκάθαρα η εκπροσώπηση ακόμα περισσότερων εκλογικών περιφερειών, με συνέπεια τα μέλη της κυβέρνησης και οι υφυπουργοί να φθάσουν στον αριθμό 57. Ομολογουμένως, ένας μεγάλος αριθμός στον οποίο, όμως, δεν χώρεσε ούτε ένας Επτανήσιος…
Ο ανασχηματισμός δεν χαρακτηρίζεται, ούτε σαρωτικός, ούτε δομικός αλλά μάλλον, είναι διορθωτικός. Δύο είναι οι υπουργοί, οι οποίοι είδαν την «πόρτα της εξόδου» και συγκεκριμένα, οι Τάκης Θεοδωρικάκος και Γιάννης Βρούτσης. Τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης, είτε παρέμειναν (Γεωργιάδης, Κικίλιας, Κεραμέως, Χρυσοχοϊδης), είτε άλλαξαν υπουργικό θώκο (Χατζηδάκης, Βορίδης). Ως εκ τούτου, το σενάριο των εκλογών «αναζωπυρώνεται», έχοντας δύο πιθανές μήνες διεξαγωγής: Τον Μάιο ή τον Σεπτέμβριο…
Πηγή: kefaloniatimes.gr