Ένωση ΑμεΑ “Υπερίων” εκεί γίνονται τα θαύματα (pics+videos)

Ένωση ΑμεΑ “Υπερίων” και Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με αναπηρία, εκεί γίνονται τα θαύματα. Και τα θαύματα τα βλέπεις να συμβαίνουν επειδή υπάρχει αληθινή, αυθεντική αγάπη. Από εκείνη την αγάπη όπου οι αγκαλιές ανοίγουν για να σφίξουν έναν συνάνθρωπο, έναν φίλο. Πόσο πολύτιμος και μοναδικός είναι ο τρόπος που χέρια ανοίγουν και χαμόγελα ανθίζουν στην όμορφη παρέα του “Υπερίωνα”.

Δεν είναι διαφορετικοί, είναι μοναδικοί και αξιαγάπητοι και το ξέρουν. Γι’αυτό και η αγκαλιά μιάς ολόκληρης πόλης και χτες βράδυ έκλεισε γύρω από τον “Υπερίωνα”.

Και ήταν όλοι τους εκεί κι αν κάποιοι “έφυγαν” να είστε απόλυτα σίγουροι ότι από εκεί ψηλά καμάρωναν.

Η εκδήλωση του “Υπερίωνα” ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς και αναφορές στο έργο του ΚΔΗΦ από την Πρόεδρο της Ένωσης κα Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου. Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας και ο Αντιδήμαρχος Παλλικής κ. Γιώργος Κατσιβέλης.

Του χρόνου θα τοποθετηθεί και θα λειτουργήσει η ράμπα πρόσβασης για ΑμεΑ στην παραλία Λεπεδων υποσχέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Η κα Μαροπούλου-Ζαφειράτου ευχαρίστησε και τον Διοικητή του Μαντζαβινατείου κ. Δημήτρη Δημουλιό ο οποίος είναι δίπλα στην Ένωση όποτε χρειαστεί και από την τωρινή του θέση αλλά και από την προηγούμενη ως Διευθυντής της Πρόνοιας. Φυσικά ευχαρίστησε και την τωρινή Διευθυντρια της Πρόνοιας κα Παπαναστασάτου.

Τελειώνοντας με τους χαιρετισμούς η κα Άννα Παρίση προλόγισε το πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα θεατρικομουσικοχορευτικό.

Όπου υπάρχει αγάπη άνευ όρων υπάρχουν και εθελοντές που τιμούν τον όρο ¨εθελοντισμός”.

Δημήτρης Μαντζουράτος! Πάντα δίπλα στην Ένωση. Αφιλοκερδώς όλο τον χρόνο τους διδάσκει χορό. Χτες με την συμμετοχή και του ΠΣ Ϊόνιος Πνοή” παρουσίασαν ένα εξαιρετικό χορευτικό πρόγραμμα μαζί με τους ωφελούμενους του ΚΔΗΦ.

Σπύρος Θεοτοκάτος! Ένας μουσικός που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο ¨σπίτι¨του Υπερίωνα και το γέμισε με τραγούδια και νότες. Τους δίδαξε μουσική και τραγούδι και χτες τραγούδησαν μαζί με τον (Μονοπώλη στην καταγωγή) Γεράσιμο Ανδρεάτο.

Τζούλια Δόριζα! Από Σαμικιά σαν να γίνεται Ληξουρέα σιγά σιγά. Τους δίδαξε, τους κατεύθυνε και η επιτυχία ήταν δεδομένη στο θεατρικό που μας παρουσίασαν.

Ένα θεατρικό από τα μέλη και τους εργαζόμενους του “Υπερίωνα”. Ένα θεατρικό γεμάτο ανθρώπινα μηνύματα. Άνθρωποι είμαστε όλοι, αλλά κάποιοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Μας δίδαξαν ξανά το μεγαλείο της ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ και της ΑΓΑΠΗΣ. Διαφορετικός δεν είναι κανείς. Είμαστε όλοι ίσοι !

Αυτή η υπέροχη εκδήλωση, η καλύτερη από όλες όσες έχει παρουσιάσει ο Υπερίωνας μέχρι σήμερα, έκλεισε με συναυλία με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την ορχήστρα του. Στο τέλος ο Παναγής Μπαρμπάτης, αυτός ο εξαίρετος Μαέστρος, ανέβηκε στην σκηνή και κατεύθυνε την ορχήστρα και τον τραγουδιστή.

Φυσικά όταν σε συναυλία τραγουδά Κεφαλονίτης, ε τότε θα ακουστεί και Κεφαλονίτικο παραδοσιακό τραγούδι. Μαζί με τον Γερ. Ανδρεάτο τραγούδησαν ο Π.Μπαρμπάτης και ο Σπ.Θεοτοκάτος.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους σας. Στους ανθρώπους της Ένωσης, στους εκπαιδευτές της Ένωσης, στους ωφελούμενους της Ένωσης και στους φιλοξενούμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του “Υπερίωνα”.

Και σε όλους όσους βρέθηκαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και τους απόλαυσαν. Μην ξεχνάτε ότι το έργο του “Υπερίων” μπορούμε να το στηρίξουμε όλοι μας. Το κέντρο αυτή την στιγμή είναι κλειστό λόγω διακοπών, αλλά το Σεπτέμβρη που ανοίγει, επισκεφτείτε το και γραφτείτε μέλη! Με μιά μικρή ετήσια συνδρομή μπορείτε να στηρίξετε το έργο του “Υπερίωνα”.

Αριστέα Χαριτάτου

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr & www.lixouri.gr