Έντονες διαφωνίες, αλλά «φως στο τούνελ» για τον Βιολογικό του Πόρου (εικόνες)

Πραγματοποιήθηκε χθες στον Πόρο Λαϊκή Συνέλευση όσον αφορά το θέμα του βιολογικού της περιοχής.  Στην λαϊκή συνέλευση συμμετείχε ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο αντιδήμαρχος Ελειού – Πρόννων Σπυρονικόλας Σολωμός, ο τέως αντιδήμαρχος της περιοχής Νίκος Παπαδάτος, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Γιάννης Πετράτος και οι μηχανικοί από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου.

Στην αίθουσα δυστυχώς δεν βρέθηκαν αρκετοί κάτοικοι, λόγω μη δημοσιοποίησης της Λαϊκής Συνέλευσης από πλευράς του δήμου. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, η οποία διήρκησε πάνω από τρείς ώρες, οι αντιδράσεις των κατοίκων ήταν πολύ έντονες στο πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου, αφενός μεν γιατί έφτασε το έργο πλέον να κινδυνεύει να απενταχθεί (κάποιοι από τους ομιλητές χαρακτήρισαν «εκβιαστική» την συζήτηση που προκλήθηκε χθες), αφετέρου για την κωλυσιεργία δύο ολόκληρων ετών, δίχως να συζήσουν την ενημέρωσή τους.

Κάποιοι μάλιστα από τους κατοίκους ζητούσαν να μάθουν τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων που ψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο επί του θέματος. Την τελευταία στιγμή και μετά από επιτόπια νυχτερινή επίσκεψη των μηχανικών με κατοίκους της περιοχής, που τους υπέδειξαν σημεία που μπορεί να τοποθετηθεί η μονάδα, χωρίς να ενοχλείται κανένας, διαφαίνεται ότι επήλθε συμφωνία των κατοίκων, ώστε να τοποθετηθεί σε δύο ξεχωριστά σημεία (αλλού το αντλιοστάσιο και αλλού ο οικίσκος ελέγχου του βιολογικού) και σε κοντινή απόσταση.

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν με τις παρεμβάσεις τους, του Παναγή Σιμωτά, του Βασίλη Καμπίτση, του Σταμάτη Βαλσαμή, της περιφερειακής συμβούλου Κατερίνας Βαγγελάτου, του μέλους του ΔΣ του Επιμελητηρίου Μάκη Σιμωτά, του Γιώργου Γκιάφη, καθώς και άλλων κατοίκων της περιοχής.

Γιάννης Παπαδάτος

Πηγή: www.inkefalonia.gr