Εορτασμοί για την 25η Μαρτίου στο Αργοστόλι – Παρών ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης [εικόνες]

Ρεποτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Με λαμπρότητα αλλά και τήρηση των μέτρων προστασίας πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου της 25ης Μαρτίου. Παρών στις εκδηλώσεις ήταν και ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.


Φέτος ο χαρακτήρας των εορτασμών ήταν ιδιαίτερος καθότι κλείνουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα που οδήγησε στην Εθνική μας Παλιγγενεσία.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την καθιερωμένη δοξολογία στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου.
Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της περιφέρειας Ιονίων Νήσων δια των αντιπεριφερειαρχών Σταύρου Τραυλού και Σωτήρη Κουρή, του περιφερειακού συμβούλου Σπύρου Γαλιατσάτου, του Δήμου Αργοστολίου δια του δημάρχου Θεοφίλου Μιχαλάτου, ο του επιμελητηρίου Κεφαλονιάς Σταύρος Σπαθής, ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος και ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.
Τον πανηγυρικό φέτος ανέλαβε και εκφώνησε η εκπαιδευτικός και διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου Αλίκη Γαλιατσάτου. Ήταν ένα υπέροχο κείμενο που αποτύπωσε με τον πλέον σαφή και γλαφυρό τρόπο την σημασία της σημερινής επετείου για τη χώρα μας αλλά και όλη την υφήλιο και τα μηνύματά της.

Διαβάστε επίσηςΜπράβο! Ανέβασαν την ελληνική σημαία στην κορυφή του Αίνου για να τιμήσουν τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821! (εικόνα)

Διαβάστε επίσηςΑγία Ευφημία: Ο Πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι εις μνήμη των Ηρώων του 1821!

Διαβάστε επίσης: Σκάλα: Η ΕΟΔ Ελειού-Πρόννων τίμησε την σημερινή ημέρα μνήμης (εικόνες)

Διαβάστε επίσηςΔιλινάτα: Φόρος Τιμής στο Ηρώο από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Νίκο Φωή (εικόνες)

Διαβάστε επίσης: Ληξούρι: Δοξολογία στον Παντοκράτορα & Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων (εικόνες)

Διαβάστε επίσης: Αργοστόλι: Κεφαλονίτικο πρωινό για τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο Tourist Boutique Hotel (εικόνες)

Διαβάστε επίσης: Φισκάρδο: Τίμησαν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (εικόνες)

Μετά το πέρας της δοξολογίας οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στο μνημείο Ηρώων στο πάρκο του Νάπιερ.
Εκεί πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες και εν συνεχεία εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, των πολιτικών κομμάτων και των σωμάτων ασφαλείας κατέθεσαν στεφάνια προς τιμήν των ηρώων του 1821.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον εθνικό μας ύμνο!
Ο κ. Θεοχάρης σε δηλώσεις του ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και ευχήθηκε σύντομα να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας, έναν στόχο προς τον οποίο στρέφονται όλες οι προσπάθειες της κυβέρνησης. Δηλώσεις έκαναν τόσο ο βουλευτής κ. Καππάτος όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός με ευχές προς τους Έλληνες ένεκα της σημερινής επετείου.
Ακολούθησε δεξίωση στο κτίριο της περιφέρειας Ιονίων Νήσων στον πεζόδρομο της Βαλλιάνου. Εκεί οι εκπρόσωποι της τοπικής πολιτικής ηγεσίας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον υπουργό για τις τρέχουσες εξελίξεις και να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την πορεία της φετινής τουριστικής σαιζόν.

Πηγή: ekefalonia.gr