Επoικοδομητική συζήτηση και κατάθεση προτάσεων στην εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου “ΚΡΑΝΗ” [εικόνες]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Γράφει ο Ανδρέας Αρβανιτάκης

Μια όμορφη ενημερωτική εκδήλωση του εμπορικού συλλόγου “ΚΡΑΝΗ” πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, την Τετάρτη 20 Μαρτίου. Εκεί, παρουσιάστηκε η έρευνα που έγινε σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων για τις συνθήκες λειτουργίας της αγοράς, ενώ συζητήθηκε και η πιθανότητα συνεργασίας με το ΤΕΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης ώστε μέσα από κοινές δράσεις να γίνει εφικτή η απόκτηση εργαλείων ανταγωνιστικότητας των μικρών επιχειρήσεων που αποτελούσαν επί σειρά ετών την ραχοκοκαλιά της οικονομίας και πλέον χτυπιούνται ανελέητα από τη συνεχιζόμενη κρίση.

Την εισήγηση και τον συντονισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου “ΚΡΑΝΗ” κ. Ιάκωβος Νιφοράτος, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο του Συλλόγου, που παλεύει υπό αντίξοες συνθήκες να σταθεί στο πλευρό των σκληρά δοκιμαζόμενων επαγγελματιών και εμπόρων του νησιού μας. Σημείωσε πως σε αντίθεση με τον τουρισμό που κινείται για έξι μήνες το χρόνο, οι εμπορικές επιχειρήσεις λετουργούν 365 μέρες καθόλη τη διάρκεια του έτους. Ο Τουρισμός ωστόσο, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, σηκώνει στους ώμους του την οικονομία του νησιού.

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Σύλλογος έχει αφεθεί στην μοίρα του από πλευράς Δημοτικής Αρχής και συνολικά της Πολιτείας με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες που θα ήθελε στα μέλη του. Σημαντικός μοχλός ενίσχυσης μπορεί υπό συνθήκες, όπως είπε να αποτελέσει το ΕΣΠΑ και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχει για τις μικρές επιχειρήσεις.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεφαλονιάς και υποψήφιος δήμαρχος Αργοστολίου Αλέξανδρος Παντελειός, ο οποίος βλέπει θετικά μία συνεργασία ανάμεσα στο ΤΕΕ και τον εμπορικό Σύλλογο και συνολικά τους φορείς παραγωγής και εμπορίου. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ο καθηγητής Άγης Κονιδάρης και πολλοί επαγγελματίες και καταστηματάρχες του Αργοστολίου.

ekefalonia.gr

Αναδημοσίευση από www.ekefalonia.gr