Εργοτάξιο το Αργοστόλι: Σε εξέλιξη έργα ανάπλασης και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας-Τι λέει ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Μινέτος [βίντεο]

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Σε εργοτάξιο έχουν μετατραπεί αρκετά σημεία του αστικού ιστού της πόλης του Αργοστολίου, καθώς προχωρούν οι εργολαβίες του δήμου που αφορούν αναπλάσεις δρόμων, πεζοδρομίων και πλατειών.

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Διονύσης Μινέτος, μιλώντας στο ekefalonia, τα έργα αυτά ξεκίνησαν μετά τις εκλογές προκειμένου να μην διαταραχθεί η τουριστική σεζόν που βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι τον Οκτώβριο. Εκτιμά ότι τα έργα αυτά που έχουν ήδη ξεκινήσει θα έχουν ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα και με την λιγότερη δυνατή όχληση προς τους κατοίκους της πόλης.

Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν στα έργα:

ΑΝΑΠΛΑΣΗ & ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΛΑΤΕΙΩΝ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ, με προϋπολογισμό 6.002.101,08 €

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ, με προϋπολογισμό 4.996.603,83 €

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ, με προϋπολογισμό 2.199.034,39 €

Ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από το άγαλμα του Καββαδία έως και το Λιμεναρχείο, με προϋπολογισμό 1.450.800,00 €.

Επιπλέον είπε ότι υπάρχουν και περαιτέρω εργολαβίες που θα ξεκινήσουνε, ωστόσο αυτές θα γίνουν τμηματικά, σε κατάλληλες περιόδους, προκειμένου να διαταράξουν κατά το ελάχιστο δυνατό την οικονομική ζωή της πόλης.

Τα παραπάνω έργα εξελίσσονται, παράλληλα αυτή τη στιγμή σε τμήματα της πόλης, με τον στόχο της Διοίκησης να είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και συνολικά της πόλης, προκειμένου οι υποδομές της να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Βέβαια, όλα τα έργα, έτσι και τα ανωτέρω κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Μινέτου στο βίντεο που ακολουθεί: