Ερωτήματα προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς.

Παρακολουθώντας κάποιος τη «Διαύγεια» του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και βλέποντας τις αποφάσεις για έργα και παρεμβάσεις στα λιμάνια του νησιού, θα νομίσει πως πραγματικά, τα λιμάνια μας θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση…και κάτι παραπάνω!!!  Παρακολουθώντας τις αποφάσεις για το λιμάνι της Σάμης, ακριβώς την ίδια εντύπωση σχηματίζει κάποιος, που δεν έχει όμως, άμεση εικόνα του χώρου. Μόλις την αποκτήσει…θα διαψευστεί!!! Και το λέμε αυτό, γιατί άλλες οι αποφάσεις στη «Διαύγεια» και άλλη η πραγματική εικόνα του λιμανιού. 

Και επειδή έχουμε να κάνουμε με την αξιοπιστία ενός  Δημόσιου Φορέα, που κατά κύριο λόγω αναφέρεται σε μεγάλο μέρος  επισκεπτών  του νησιού μας και τη πρώτη εικόνα που αντικρίζει κάποιος ερχόμενος ακτοπλοϊκά σε αυτό ,  εξαιρετικά σημαντικός Φορέας  και για τον τουρισμό μας,  επειδή έχουμε επίσης να κάνουμε με   διαχείριση δημόσιου χρήματος ( σε ό,τι αφορά τα εντάλματα πληρωμής ) και πρέπει να είμαστε όχι μόνο επιφυλακτικοί στη κριτική μας, αλλά και καλοπροαίρετοι, αφού θέσαμε υπόψη και ρωτήσαμε «τους παροικούντες στον λιμένα» για τα έργα που αρκετά  από αυτά αναφέρονται στο οικονομικό έτος 2017 και για κάποια έχουν εκδοθεί  εντάλματα πληρωμής, τους ρωτήσαμε αν έχουν πραγματοποιηθεί αυτά ή μέρος αυτών, η απάντηση ήταν αρνητική.

Για το λόγο αυτόν συγκεντρώσαμε μια σειρά αποφάσεων και ενταλμάτων πληρωμής, που αναφέρονται στο λιμάνι της Σάμης και ρωτάμε το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς, αν τα έργα που αναφέρονται στις  παρακάτω αποφάσεις

{ΑΔΑ: Ω40ΑΟΡΗΟ-9ΝΦ / ΑΔΑ: ΨΠΟ1ΟΡΗΟ-810 / ΑΔΑ: 6ΟΤ4ΟΡΗ0-ΗΜ0 / ΑΔ: ΑΩ5Φ2ΟΡΗ0-ΓΣΝ / ΑΔΑ: 6ΠΩΥΟΡΗ0-Ο4Γ / ΑΔΑ: ΩΟΥ4ΟΡΗ0-ΡΨΙ / ΑΔΑ: ΩΓΛΨΟΡΗ0-ΑΤΦ / ΑΔΑ: ΩΤΗΥΟΡΗ0-Η9Η / ΑΔΑ: 6ΩΨΧΟΡΗ0-ΗΝ2 / ΑΔΑ: 6Π1ΤΟΡΗ0-315 / ΑΔΑ: Ψ1ΜΣΟΡΗ0-ΖΓ9 / ΑΔΑ: 6Β9ΖΟΡΗ0-ΨΝΘ / ΑΔΑ: 9ΛΔ4ΟΡΗ0-ΣΡΟ / ΑΔΑ: ΩΩ04ΟΡΗ0-ΥΙΖ / ΑΔΑ: 73Τ4ΟΡΗ0-ΛΨΙ / ΑΔΑ: 646ΥΟΡΗ0-ΔΧ2 / ΑΔΑ: ΩΟΧΤΟΡΗ0-ΔΙΗ / ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 23-2-18 ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΥΛΙΚΩΝ}

και αφορούν στο λιμάνι της Σάμης και έχουν να κάνουν με ηλεκτροφωτισμό, wi-fi, ασφάλεια του λιμανιού, συντήρηση κτηρίου του Λ.Τ. Σάμης, συντήρηση και βάψιμο λιμενικών εγκαταστάσεων, απεντόμωση λιμενικών χώρων, εκπόνηση μελέτης σύνταξης τοπογραφικών υποβάθρων λιμένων Αργοστολίου και Σάμης, επισκευή και συντήρηση κουφωμάτων του Λ.Τ. Σάμης, αποκατάσταση κάγκελων περίφραξης και  συντήρηση υδραυλικών εγκαταστάσεων,  έχουν πραγματοποιηθεί. Αν όχι, πότε προβλέπεται να γίνει αυτό και γιατί, ενώ αρκετά από αυτά είναι από το οικονομικό έτος 2017 δεν έχουν γίνει ακόμα.

Ρωτάμε επίσης, αν οι εργασίες που αναγράφονται στα εντάλματα πληρωμής που έχουν εκδοθεί, έχουν πραγματοποιηθεί.

Τάσος Καβαλλιεράτος.

Αναδημοσίευση από https://samikefalonias.wordpress.com