Έσπασε ο Δήμος Κεφαλονιάς σε 4,5 Δήμους !!!

«Ο κύβος ερρίφθη»

Εκμεταλλευόμενη το κλίμα των εορτών και προς αποφυγήν νέων αντιδράσεων η Κυβέρνηση έσπασε τον Δήμο Κεφαλονιάς σε 5 η στην πραγματικότητα σε 4,5 Δήμους.
Αφορμή αυτής της επίσπευσης ήταν η χειμαρρώδης επίθεση των Θηνιατών κατά της Βουλευτού κ.Θεοπεφτάτου. Η Αφροδίτη κατάλαβε ότι είναι λίγα τα ψωμιά της αν τα βάλει με την Πρόεδρο της ΝΔ Γιαννούλα και τον πολιτικό ογκόλιθο Βανδώρο, γνωστό από την ηχηρή σιωπή του στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σοβαρά για την λήψη της Κυβερνητικής απόφασης, εκτιμήθηκε η τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του κατ’ουσίαν Δημάρχου κ.Λυκούδη,που πρώτος είχε τοποθετηθεί υπέρ των 5 Δήμων. Τότε οι ανίδεοι θεώρησαν ότι η πρόταση Λυκόυδη έγινε για πλάκα,πλην όμως αποδεικνύεται πως ο πολιτικός άνδρας με την ευθυκρισία που τον διακρίνει,πρότεινε το αναγκαίο και αυτονόητο: «Ναι, 5 Δήμους η Κεφαλονιά».
Αξίζουν πάντως συγχαρητήρια στον αρμόδιο Υπουργό, στην Βουλευτή και σε ολόκληρη την Κυβέρνηση γιατί δεν αρκέστηκαν στο σπάσιμο του Δήμου αλλά προχώρησαν σε καινοτόμα ονοματοδοσία των νέων Δήμων πράγμα που αμβλύνει αντιθέσεις του παρελθόντος.
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ «Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ»
Ο Δήμος του Θεόφιλου είναι αφιερωμένος στον ομώνυμο Λαϊκό ζωγράφο και εκτείνεται στα όρια τα παλαιάς επαρχίας Κρανέας. Το όνομα του Δήμου ήταν μια ιδέα του επιτυχημένου και επίσης Λαϊκού Ζωγράφου γιατρού Ευάγγελου Ευαγγελάτου που άδολα πρότεινε και έγινε δεκτό ένα όνομα που εκφράζει τον λαϊκό πολιτισμό της Κεφαλονιάς.
Αρχικά και λόγω της πληρότητας του ονόματος του ζωγράφου της Ρωμιοσύνης προτάθηκε το όνομα «Θεόφιλος Κεφάλας ή Χατζημιχάλης» όπως ήταν το πλήρες όνομα του καλλιτέχνη αλλά για λόγους που είναι προφανείς αποφεύχθηκε το όνομα «Δήμος Αργοστολίου Θεόφιλος Κεφάλας» και προτιμήθηκε το «Θεόφιλος»
ΔΗΜΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ «Ο ΒΑΣΙΛΗΣ»
Εκτιμήθηκε ότι ο Δήμος του παλαιού Ληξουριού δεν θα έχει «ούτε μαντήλι να κλάψει». Θα είναι ίσως ο φτωχότερος Δήμος στην χώρα, ο Δήμος της φτωχολογιάς.
Τούτου ένεκα ονομάστηκε σε «Δήμο Ληξουρίου ο Βασίλης» προς τιμήν του λουστράκου Βασιλάκη Καϊλα, που έχει εκφράσει ιστορικά το εθνικό κλάμα κινηματογραφικά.
ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΗΣ «Ο ΘΟΔΩΡΗΣ»
Αφιερωμένος ο Δήμος Σάμης στον Πρωτοστρατηγό του Γένους Θοδωρή Κολοκοτρώνη. Ερευνάται ο ρόλος στην ονοματοδοσία του Δήμου Σάμης του Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκονα που φανερά ήθελε να αβαντάρει τον Περιφερειάρχη Θοδωρή Γαλιατσάτο εν όψει των περιφερειακών εκλογών. Βέβαια ο ένας Θοδωρής νίκησε τον Δράμαλη ενώ ο άλλος το πολύ-πολύ να νικήσει μια Κράτσα.
Πάντως ο Δήμος Σάμης «ο Θοδωρής» πηγαίνει προς το μέλλον ακρωτηριασμένος λόγω της ίδρυσης του Δήμου Μελισσάνης.
ΔΗΜΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗΣ
 
Ο Δήμος Μελισσάνης θα εκτείνεται στα όρια της ομώνυμης λίμνης, συμπεριλαμβανομένης και της Δρογκαράτης.
Έδρα του Δήμου ορίζεται το κτήριο του Ταμείου και των εκδοτηρίων όπου και τεχνολογική επάρκεια υπάρχει και κατάλληλο προσωπικό στελέχωσης του νέου Δήμου.
Ήδη και επειδή η ίδρυση του Δήμου Μελισσάνης έχει προκαλέσει ρίγη συγκίνησης στην Κεφαλονιά φτιάχτηκαν όπως συζητείται οι 2 πρώτοι συνδυασμοί.
Πρόκειται για τον συνδυασμό επιρροής του Μεγάρου, με επωνυμία:
«ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ»
Και για τον συνδυασμό επιρροής του Παλαιομεγαρίτη που θέλει να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη με επωνυμία:
«ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ»΄
Η μάχη ανάμεσα στον συνδυασμό των «λυκουδιαρέων» και στον συνδυασμό των «εδώδιμων και αποικιακών» θα κριθεί στον Δήμο Μελισσάνης από την στάση του έμπειρου και δοκιμασμένου Σπύρου Σπαθή που φέρεται να δήλωσε ρωτηθείς σιβυλλικά «απέδειξα ότι μπορώ καλύτερα αλλά μπορώ και ακόμη καλύτερα».
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Η ΘΗΝΙΑ !!!
 
Μοναδική πρωτοτυπία και πιλοτική επιλογή για ολόκληρη την χώρα είναι η απόφαση της Κυβέρνησης να συνενώσει την Θηνιά με τον Δήμο Καλαμαριάς. Πρόκειται στην πραγματικότητα για το Αμερικάνικο μοντέλο του Πουέρτο Ρίκο και της Χαβάη
Δηλαδή η Θηνιά θα είναι τμήμα του Δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης και θα αποτελεί την «Νησιωτική Μακεδονία» σε αντιδιαστολή με τα γνωστά περί «Βόρειας Μακεδονίας».
Ο Υπουργός Εσωτερικών φέρεται να δικαιολόγησε την απόφαση του για την τύχη της Θηνιάς: «με συγκίνησε ο πατριωτισμός των αγωνιζόμενων νεομακεδονομάχων Θηνιατών. Δεν τους αξίζει ούτε το Αργοστόλι ούτε το Ληξούρι. Ανήκουν στην Μακεδονία ως γνήσιοι απόγονοι του Παύλου Μελά και του Γερμανού Καραβαγγέλη. Το μέλλον της Θηνιάς είναι στην Καλαμαριά.»
Ο «Γάιδαρος» με την σοβαρότητα που τον διακρίνει αποκαλύπτει σήμερα την απόφαση για το σπάσιμο του Δήμου Κεφαλονιάς. Πιθανόν να υπάρξουν μικρές αλλαγές από την Κυβέρνηση μέχρι την οριστική ανακοίνωση να είστε όμως βέβαιοι πως δεν θα αλλάξουν τα πράγματα αφού αυτές θα είναι μικρής σημασίας.