Εξώδικο κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενοι υγειονομικοί του Νοσοκομείου Αργοστολίου με αποδέκτη τον διοικητή του κ. Μαρτίνη. Στο εξώδικο τους οι εργαζόμενοι καλούν την Διοίκηση του Νοσοκομείου να μην εφαρμόσει το νόμο σύμφωνα με τον οποίο όσοι εργαζόμενοι υγειονομικοί δεν εμβολιαστούν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από τις 16 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο κείμενο του εξωδίκου χρησιμοποιούνται σκληρές εκφράσεις, ενώ αφήνονται σαφείς απειλητικές αιχμές προς το Διοικητή, λέγοντας πως σε περίπτωση που το εφαρμόσει θα μπλέξει ο ίδιος, καθώς, πρόκειται, κατά τη γνώμη τους για παράνομη πράξη. Το κείμενο φέρονται να υπογράφουν περί τους 30 υγειονομικούς, ανάμεσα στους οποίους νοσηλευτές, μαίες, ακόμα και αποκλειστικές νοσοκόμες. Η κίνησή τους αυτή ευθυγραμμίζεται με την ΠΟΕΔΗΝ, η οποία με αντίστοιχο εξώδικο προς τα αρμόδια υπουργεία γνωστοποίησε το κάλεσμά της προς τους υγειονομικούς να απέχουν από την διαδικασία των υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Σε επικοινωνία του ekefalonia με τον διοικητή του νοσοκομείου Αργοστολίου κ. Μαρτίνη μας δήλωσε ότι πρόκειται για μία ενέργεια μίας ομάδας του νοσηλευτικού προσωπικού, εξετάζει το κατά πόσο στέκουν νομικά τα όσα αναφέρονται μέσα και επιφυλάχθηκε να απαντήσει μελλοντικά. Αυτό που είναι, ωστόσο, σαφές είναι πως ένα όργανο Διοίκησης εκτελεί το νόμο του, δεν κρίνει τη νομιμότητα του.

Πηγή: ekefalonia.gr

Προηγούμενο άρθροΚορωνοιός: Σε μίνι lockdown μπαίνει μεγάλη τουριστική περιοχή της χώρας
Επόμενο άρθροΦωτιές: Η διευθύντρια της WWF «γκρεμίζει» τα σενάρια για τις ανεμογεννήτριες σε καμένες εκτάσεις