Άμεση υπήρξε η αντίδραση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου στο χθεσινό δημοσίευμά μας περί του μη χαρακτηρισμού έως σήμερα του σπηλαίου Αγγαλάκι ως γεώτοπου στο πλαίσιο του Γεωπάρκου Κεφαλλονιάς – Ιθάκης, αλλά και της συνακόλουθης μη αναλυτικής παρουσίασής του στην κατά τα λοιπά εξαιρετική ιστοσελίδα του Γεωπάρκου.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής Διευθυντής του Φορέα που είναι θεσμικά και ο Διαχειριστής του Γεωπάρκου, δασολόγος και διδάκτορ φυσικής γεωγραφίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών Δρ. Μιχαήλ Ξανθάκης, επικοινώνησε μαζί μας και μας ενημέρωσε ότι το Αγγαλάκι θα συμπεριληφθεί στους γεώτοπους του Γεωπάρκου Κεφαλλονιάς – Ιθάκης, το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021. Θα πρόκειται ουσιαστικά για την δεύτερη φάση καθορισμού γεώτοπων και γεωδιαδρομών στην Κεφαλλονιά και στην Ιθάκη που θα ολοκληρώσουν το παζλ του Γεωπάρκου των νησιών μας.

(Ο αναπληρωτής Διευθυντής του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου Δρ. Μιχαήλ Ξανθάκης)

Από την πλευρά μας ευχαριστήσαμε θερμά τον Δρ. Ξανθάκη για τις επισημάνσεις του και του αναφέραμε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα συνέβαλλε καθοριστικά στην προσπάθεια για την προβολή και αξιοποίηση του σπηλαίου του χωριού μας.

Η ανάδειξη του Αγγαλακίου και η πρόσβαση του κοινού σε αυτό, όπως έχουμε κατ’επανάληψη αναφέρει, θα βοηθούσε στην περαιτέρω μελέτη και προστασία του, θα ενίσχυε την βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής που είναι άλλωστε ένα από τα κύρια ζητούμενα της διακήρυξης της UNESCO, θα βελτίωνε σημαντικά το τουριστικό μας προϊόν και θα δημιουργούσε προστιθέμενη αξία στα Πουλάτα και όχι μόνο.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

Προηγούμενο άρθρο«Κλείδωσε»: Τότε θα γίνει το lockdown στην Ελλάδα – Η απόφαση του Μητσοτάκη
Επόμενο άρθροΧίος για Χρήστο Παππά: «Του μίλησα, έφυγε με το αυτοκίνητό του σαν κύριος – Σιγά μην περιμένει τον Χαρδαλιά της αντιτρομοκρατικής!»