Στις 14 Οκτωβρίου 2004, δύο αεροσκάφη F-16D (διθέσια) με τα πληρώματα τους απογειώθηκαν από τη βάση τους για εκτέλεση προγραμματισμένης άσκησης στο Αιγαίο. Ένα σκέλος της άσκησης προέβλεπε πτήση μέσα σε νέφη, άσκηση η οποία έμελλε να αποβεί μοιραία, διότι προσέκρουσαν στο όρος Πήλιο λίγα χιλιόμετρα πριν τη βάση τους.

Αποτελέσμα ήταν να χάσει τη ζωή του ο ίδιος μαζί με τους Επισμηναγό (Ι) Κομματά Ιωάννη, Σμηναγό  Σιούτα Αθανάσιο και τον Υποσμηναγό (Ι) Γεώργιο Αντωνοπουλο.

Η Κεφαλονιά για ακόμα μια φορά μέσα σε λίγες μέρες πενθεί, αυτή τη φορά για το χαμό του 28χρονου υποσμηναγού Γ. Λυκούδη, που μετέβαινε σ ένα από τα δύο F-16, τα οποία κατέπεσαν χθές 14-10 το μεσημέρι σε πλαγιά κοντά στο Πήλιο. Ο Γ. Λυκούδης ήταν γιος του αείμνηστου παπά Θεόφιλου και καταγόταν από τα Βλαχάτα της Κεφαλονιάς.

Δορυφορική/Αστρονομική Βάση Αίνου Κεφαλληνίας «Υποσμηναγός Γεώργιος Λυκούδης»

Στη μνήμη του Υποσμηναγού Γεωργίου Λυκούδη, του κεφαλονίτη υποσμηναγού χειριστή μαχητικού F-16, που έπεσε το 2004 στο Πήλιο κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, τιμάται η διαχρονική εθνική συμβολή της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία παραχώρησε τις ορεινές εγκαταστάσεις της στον Αίνο για τον σκοπό της δημιουργίας του αστεροσκοπείου το 1999.

   

Πηγή: ekefalonia.gr
Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Δεν διεξάγεται η κυκλοφορία από το ποτάμι του Πόρου
Επόμενο άρθροΓώγος-Καπραβέλος: Στις ΜΕΘ καταλήγουν οι ανεμβολίαστοι – Παρουσιάζουν σοβαρότατες επιπλοκές