…είτε βρίσκονται στο βάθρο είτε όχι!

Στην μεσημεριανή αθλητική εκπομπή του Cosmos 96,5 και στην Σπυριδούλα Αναλυτή, μίλησε ο Κεφαλλονίτης αθλητής κολύμβησης  και κάτοχος πανελληνίου ρεκόρ Γεράσιμος Λιγνός.

Ο Γεράσιμος Λιγνός έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς  Αγώνες του Ρίο και από τότε έχει κάνει μια εξαιρετική πορεία σε αρκετές διοργανώσεις, όπως πανευρωπαϊκούς αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Η κουβέντα ξεκίνησε με την επεξήγηση της κατηγορίας στην οποία αγωνίζεται ο  Γεράσιμος Λιγνός που είναι η S13. Όπως εξήγησε, αυτή η κατηγορία είναι  για άτομα που έχουν μικρότερο πρόβλημα στην όρασή τους και υπάρχουν και άλλες κατηγορίες όπως η S11 και η S12.

Ο Γεράσιμος Λιγνός κατάφερε μέσα σε διάστημα 2 εβδομάδων να σπάσει δύο πανελλήνια ρεκόρ και κατάφερε να πάρει την πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Λονδίνου. Οι προπονήσεις του αθλητή γίνονται στην Ζάκυνθο και συγκεκριμένα στον «ΦΙΛΟΞΕΝΟ» Ζακύνθου και αυτό διότι η Κεφαλονιά δεν έχει ομάδα για ΑμεΑ  και έτσι ο ίδιος θέλοντας να βρίσκεται πιο κοντά στο σπίτι του επέλεξε τη Ζάκυνθο. Μάλιστα όπως ανέφερε, όλες οι προσπάθειες που γίνονται από ομάδες που προπονούν άτομα με αναπηρία, δεν στηρίζονται και έτσι το έργο τους παραμένει άγνωστο.

«Σαν παιδιά όλοι φανταζόμαστε ότι θα κάνουμε πολλά πράγματα, αλλά το μυαλό μου δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα πήγαινα σε παραολυμπιακούς αγώνες» ανέφερε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε αν μπορούσε ποτέ του να φανταστεί τι του επιφύλασσε το μέλλον  και πραγματικά ευχήθηκε όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό να καταφέρουν να φτάσουν  σε αυτό το απόλυτο αθλητικό γεγονός το οποίο λέγεται ολυμπιάδα ή παραολυμπιάδα το οποίο δεν συγκρίνεται με τίποτα.

«Σε όλους τους αγώνες αποκτάς δύναμη βλέποντας άτομα με μεγαλύτερες αναπηρίες, παίρνεις δύναμη για να συνεχίσεις» τόνισε, αναφερόμενος σε ότι μπορεί ένας αθλητής να αποκομίσει παίρνοντας μέρος σε αγώνες.

Αυτό που περιμένει ο Γεράσιμος Λιγνός για το μέλλον, είναι αρχικά να πάει καλά στο Λονδίνο, να έχει μια καλή επίδοση και  βεβαίως να καταφέρει να βρεθεί στο Τόκιο το 2020.

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Αναδημοσίευση από www.965.gr