Γεράσιμος Τιμοθεάτος: Ο τουρισμός πρέπει να μας βρει έτοιμους

Λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής- τουριστικής περιόδου, ο κος Γεράσιμος Τιμοθεάτος φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Cosmos 96,5 για να παραθέσει στοιχεία για την περίοδο που έρχεται και όχι μόνο.

Η κουβέντα ξεκίνησε με αναφορά στο σχολείο τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε πριν μέρες στην Κεφαλονιά και όπως ανέφερε ο κος Τιμοθεάτος, το σχολείο τουρισμού ήταν το μεγαλύτερο που έχει διοργανωθεί έως τώρα και σίγουρα έδωσε εφόδια και ιδέες στον επαγγελματία του τουρισμού.

Οι πρώτοι τουρίστες θα έρθουν αρχές Απριλίου και ο κος Τιμοθεάτος παραδέχτηκε ότι δεν είναι όλα έτοιμα, όπως θα έπρεπε και δεν υπάρχει και συνεννόηση για το ποιοι θα είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τουρίστες (μαγαζιά εκτός Αργοστολίου, μνημεία, περιοχές).

Στην συζήτηση παρενέβη ο κος Νίκος Παπαδάτος (εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τις παραλίες). Έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις σχετικά με ότι ειπώθηκε για τα σπήλαια και ανακοίνωσε και το ωράριο που θα λειτουργούν.

Παραδέχτηκε, ότι η δημοτική αρχή ζήτησε παράταση για την δημοπράτηση των παραλιών και ενημέρωσε ότι η παράταση πάρθηκε και οι παραλίες θα δημοπρατηθούν 3 Απριλίου. Ανέφερε, ότι αυτή η παράταση έχει να κάνει με το ότι ο κυματισμός σε αρκετές παραλίες είναι τέτοιος και δεν μπορούν να γίνουν αυτοψίες προκειμένου να καθοριστούν τα όρια των αιγιαλών.

Μετά από αυτή την παρέμβαση τον λόγο πήρε εκ νέου ο κος Τιμοθεάτος, όπου αποκάλυψε πως φέτος θα υπάρξουν νέες πτήσεις (από νέες περιοχές), με πολύ κόσμο ακόμα και τον Μάιο. Όμως , δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι αυτή η αύξηση πρέπει να συνοδεύεται και με δομές αλλιώς δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες.

Αναδημοσίευση από www.cosmos965.gr