Για μια αξιοπρέπεια ζούμε! Ή μήπως όχι??

«Κακό χωριό τα λίγα σπίτια» λέγανε οι παλιοί κι είχαν απόλυτο δίκιο. Βλέπετε σε μικρές  κοινωνίες  σαν την δική μας, που όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας πολύ καλά, είναι δύσκολο να εξηγήσεις αυτό που συμβαίνει με κάποιους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Στο Αργοστόλι συγκεκριμένα,  παρατηρείται μια πρωτοφανής ,για τα δεδομένα της πολιτικής ζωής της Κεφαλονιάς, μετακίνηση υποψηφίων που δικαίως σε βάζει σε σκέψεις.

Άνθρωποι που την προηγούμενη πενταετία κατέβαιναν σε αντίπαλους συνδυασμούς, σήμερα περπατάνε χέρι-χέρι και από ορκισμένοι εχθροί μετατράπηκαν σε επιστήθιους φίλους.

Ανέφερα επίτηδες την φράση «κακό χωριό» τα λίγα σπίτια, διότι αναρωτιέμαι πως οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι θα ζητήσουν εκ νέου την ψήφο του κόσμου, θα μπουν πάλι μέσα στα σπίτια τους κι αυτή την φορά θα παινεύουν εκείνον, που περνούσαν γενεές δεκατέσσερις ,την προηγούμενη.

Τι είναι αυτό που άλλαξε την μεταξύ τους σχέση και ξαφνικά ακυρώνουν την δική τους προσωπική πορεία και στάση;

Δεν μιλάμε για ανθρώπους που κατέβαιναν ως απλοί σύμβουλοι αλλά για μεγαλοστελέχη που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην τοπική πολιτική σκηνή, επί σειρά ετών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kefaloniapress.gr

http://www.kefaloniapress.gr/2019/03/16/gia-mia-axioprepeia-zoyme-i-mipos-ochi/