Διαφωνεί ο Γιάννης Λυκούδης με την δημόσια αντιπαράθεση στη ΝΔ & τις επιθέσεις στον βουλευτή Π. Καππάτο: “Τα προβλήματα της παράταξης οφείλουν να αντιμετωπίζονται στο εσωτερικό της -Δεν πρέπει να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά”

Ο Γιάννης Λυκούδης στον Ionian Galaxy – Εφόλης της ύλης συνέντευξη

Συνέντευξη στην εκπομπή των Ανδρέα Αρβανιτάκη και Γιάννας Κουλουμπή παραχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» Γιάννης Λυκούδης.

Ο κ. Λυκούδης μεταξύ άλλων ανέλυσε την τοποθέτησή του στο θέμα του Άλσους Καλλιθέας στην Λακήθρα και την τελική διαφωνία του με την πρόταση που εν τέλει υπερψηφίστηκε από το Σώμα κατά πλειοψηφία, τονίζοντας πως έπρεπε να εισακουστεί η άποψη των κατοίκων όπως αυτή εκφράστηκε ομόφωνα σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ και το μέτωπο που έχει ανοίξει ανάμεσα στον βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Καππάτο και μερίδας στελεχών του χώρου, όπως ο πρόεδρος της Δημ.Τ.Ε. Μάκη Παπαναστασάτο, το μέλος του ΔΣ Σπύρο Ράνο και άλλων, ο κ. Λυκούδης κράτησε μία πυροσβεστική στάση.

Εξέφρασε την άποψη ότι τα προβλήματα της παράταξης οφείλουν να αντιμετωπίζονται στο εσωτερικό της από τα αρμόδια όργανα και η διαμάχη όταν γίνεται δημοσίως βλάπτει σε μία μάλιστα δύσκολη συγκυρία. Πρότεινε λοιπόν και οι δύο πλευρές να ρίξουν νερό στο κρασί τους και να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου για το καλό της παράταξης.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της μη επαναλειτουργίας του Καφενείου της Καμπάνας. Τόνισε πως η δημοτική αρχή Μιχαλάτου οφείλει μία συγνώμη στους ανθρώπους, των οποίων την ψήφο υφάρπαξε υποσχόμενη προεκλογικά να επαναλειτουργήσει το Καφενείο. Σχετικά με το επιχείρημα ότι στο σημείο λειτουργούν ήδη δύο καφετέριες και δεν θα ήταν βιώσιμη η επαναλειτουργία ο κ. Λυκούδης είπε ότι πράγματι ισχύει, ωστόσο τα εν λόγω καταστήματα υπήρχαν και προεκλογικά, επομένως θα έπρεπε να είχαν σκεφτεί καλύτερα τις υποσχέσεις που μοίραζαν αφειδώς ανάμεσα στις οποίες ήταν και η επαναλειτουργία του Καφενείου της Καμπάνας, η οποία προστίθεται στις εξαγγελίες που έμειναν στα λόγια.

Πηγή: ekefalonia.gr