Γιάννης Βαρούχας (Επόμενη Μέρα), Βαγγέλης Ευαγγελάτος (Δημοτική Συμπολιτεία) και Άγης Κονιδάρης (Κεφαλονιά: Νησί για όλους) ήταν οι καλεσμένοι της εκπομπής «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», την Τρίτη 14-5-2019.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την ερώτηση για ποιο λόγο αποφάσισαν να ασχοληθούν με τις εκλογές και να είναι υποψήφιοι. Αρχικά ο κος Βαρούχας ανέφερε ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν ήταν πολλοί. «Δεν  θέλω να αποφασίζουν άλλοι για εμένα» τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως είναι ανάγκη κάποιος να ασχολείται με τα κοινά.

Ο κος Ευαγγελάτος επισήμανε ότι η τωρινή Δημοτική Αρχή δεν τα κατάφερε καθόλου καλά και ο ίδιος αλλά και η παράταξή του θέλουν να αλλάξουν όλη αυτή την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Και ο κος Κονιδάρης ανέφερε πως αυτό που τον «τράβηξε» ήταν καταρχάς η δομή της παράταξης, όπου ξεκίνησαν από το 0  και με συζητήσεις και από κοινού αποφάσεις επέλεξαν να βρίσκονται στις εκλογές προκειμένου την επομένη των εκλογών να υλοποιήσουν όλα όσα έχουν οραματιστεί για τον δήμο Αργοστολίου.

Στην ερώτηση για το αν θα υπάρξει συνεργασία και οι τρείς καλεσμένοι κινήθηκαν στα ίδια πλαίσια. Ο κος Βαρούχας  επισήμανε πως ο νομοθέτης τους οδηγεί προς την συνεργασία. Ο ίδιος ,μάλιστα δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε έχει ως στόχο το κοινό καλό, όμως επιπρόσθετα παρατήρησε ότι το υπάρχον Δημοτικό Συμβούλιο είναι ανώριμο για συνεργασίες.

Και για τον κο Κονιδάρη το θέμα της συνεργασίας προέρχεται από το εκλογικό σύστημα, όπου όπως είπε  ο κόσμος πρέπει να διαλέξει προσεκτικά αυτούς που θα ψηφίσει για να υπάρξει μια σωστή και καλή συνεργασία. Για τον κο Ευαγγελάτο θεωρείται δεδομένο ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και αυτό γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα πάει μπροστά ο τόπος.

Ένα πολύ σημαντικό θέμα που συζητήθηκε εκτενώς ήταν το θέμα της υγείας, όπου υπήρξε μια κοινή παραδοχή ότι πολύ γιατροί δεν δέχονται να έρθουν στην Κεφαλονιά. Πάντως και οι τρεις καλεσμένοι χαρακτήρισαν γιατρούς και νοσηλευτές ήρωες.

Ακούστε την εκπομπή.

Αναδημοσίευση από www.965.gr