Γνήσιε, αν καταφέρεις και τη Γέφυρα

⦿ Το παρασκήνιο της Παρέλασης της 21ης Μαΐου είναι μεγάλο.

⦿ Αρχικά ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας εξέδωσε ανακοίνωση ότι η παρέλαση θα γίνει στην Παραλία.

⦿ Κάτι που, ασφαλώς, ήταν αντίθετο σε όσα είχε υποσχεθεί ο Γνήσιος, ότι, δηλαδή, οι παρελάσεις θα επιστρέψουν στον παραδοσιακό τους χώρο, στην (ανακαινισμένη, μάλιστα) Κεντρική Πλατεία.

⦿ Ο «Η» αναφέρθηκε στις σχετικές διαβουλεύσεις Διοικητηρίου-Μεγάρου, πλην όμως ο (αρμόδιος) Δρακουλόγκωνας έβγαλε απόφαση ότι η παρέλαση θα γίνει Παραλία, γιατί, όπως είπε, «αυτό θέλει κατά 90% η εκπαιδευτική Κοινότητα».

⦿ Κατόπιν αυτού εμείς μιλήσαμε για ήττα του Γνήσιου και τονίσαμε ότι μετά απ’ αυτή την αθέτηση της υπόσχεσής του (όπως και με τη Γέφυρα), δεν μπορεί να παραστεί στην παρέλαση!

⦿ Παράλληλα ο τ. δήμαρχος Μάκης Φόρτες με άρθρο του στον «Η» ανέφερε ότι δεν μπορεί η Περιφέρεια να «καπελώνει» τον Δήμο!

⦿ Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης ανακάλεσε την απόφασή του, αφού ο Γνήσιος του έθεσε, δι’ επιστολής, ότι η παρέλαση πρέπει να επιστρέψει στην Πλατεία.

⦿ «Το έκανα αυτό -είπε χθες στον εκδότη μας ο Δρακουλόγκωνας– γιατί αυτή ήταν η επιθυμία του δημάρχου, αλλά και γιατί ήθελα να αποφύγω άσκοπες και ανούσιες αντεγκλήσεις για ένα τέτοιο θέμα».

⦿ Και πρόσθεσε: «Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ότι το καλύτερο μέρος για τις παρελάσεις είναι η Παραλία και διαφωνώ απόλυτα με το να γίνονται στην Πλατεία».

⦿ Ο αντιπεριφερειάρχης είπε ακόμη ότι διαφωνεί για το στήσιμο εξέδρας στις παρελάσεις, και ότι πάντα διαφωνούσε για κάτι τέτοιο, το οποίο θεωρεί ανούσιο.

⦿ Πρέπει, πάντως, να πούμε ότι έτσι όπως εξελίχθηκε το θέμα κι’ εκεί που φαινόταν ότι ο Γνήσιος θα υποστεί μεγάλη ήττα, τα πράγματα γύρισαν υπέρ του δημάρχου και αυτό το πιστώνουμε στα θετικά του.

⦿ Αν τώρα καταφέρεις, δήμαρχε, και πετάξεις στη θάλασσα τις μπάρες που έβαλαν οι «δικοί σου» στη Γέφυρα και την μονοδρομήσεις για τα Ι.Χ. όπως έχεις υποσχεθεί, τότε ίσως μπορεί να ξαναπάνε στα ύψη οι μετοχές σου!

⦿ Γι΄ αυτό κοίταξε «να την φέρεις» στην Κονιόρδου, όπως «την έφερες» στον Παναγή!..

Ιβάν

Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr