Γράφει ο Νίκος Παπαδάτος
Οικονομολόγος – συνταξιούχος τραπεζικός

 

…Ωραίοι οι πανηγυρισμοί για την κατάληψη του …Μεγάρου από τον Θεόφιλο και την Ομάδα του. Ομως ο χρόνος «κυλάει»  και  ο νέος δήμαρχος  Αργοστολίου  προσγειώνεται τώρα στη σκληρή πραγματικότητα!

Που την συνθέτουν από τη μια μεριά τα προβλήματα της καθημερινότητας και από την άλλη ο σχεδιασμός του «αύριο»: Εργα υποδομής και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Ιδού λοιπόν,  η Μεγάλη Πρόκληση για το Θεόφιλο και τη νέα Δημοτική Αρχή!
Συνακόλουθο και το ερώτημα: Θα μπορέσει η νέα δημοτική αρχή να τα βγάλει πέρα μόνη της  μπροστά σ’  αυτή την πρόκληση;

Η απάντηση είναι πως όχι! Κι αυτό γιατί ξεκινάει την πορεία της με αρκετά ντισαβαντάζ,

όπως:

1.    Η νέα δημοτική αρχή (Ομάδα Θεόφιλου) είναι μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό απλά σημαίνει ότι για να περάσει θέματα και ζητήματα το Σώμα θα «κρέμεται» πάντα από την αντιπολίτευση!

2.    Ο δήμαρχος θα πρέπει να κυριολεκτικά …αεικίνητος! Καθότι από τη μια θα πρέπει να διοικεί και να εποπτεύει τις πολυδιάσπαρτες ανά την Κεφαλονιά επιχειρήσεις του, πράγμα που απαιτεί χρόνο πολύ,  και από την άλλη θα πρέπει να επιβλέπει τη σωστή οργάνωση, το συντονισμό των υπηρεσιών και  τη γενικότερη λειτουργία του δήμου. Πράγμα που επίσης απαιτεί πολύ χρόνο! Διότι πώς να το κάνουμε; Αλλο να διοικείς το μικρό δήμο Λειβαθούς και εντελώς  άλλο το δήμο Αργοστολίου!

3.    Η «Ομάδα Θεόφιλου» από εγγενή αδυναμία δεν έχει μέχρι τώρα παρουσιάσει – ούτε διαβλέπεται κάτι τέτοιο στο εγγύς μέλλον –  ένα σχέδιο δράσης ώστε να ξέρει η αντιπολίτευση, αλλά να ξέρουν και οι δημότες «που το πάει το πράγμα» έστω «μέσες άκρες»!  Αρα έχουμε –με τις μέχρι τώρα ενδείξεις – αδυναμία σχεδιασμού και άρα πιθανή αδυναμία υλοποίησης στόχων στο μέλλον…

Παρένθεση: Μέχρι τώρα,  ο μόνος αντιδήμαρχος (ή αναπληρωτής δήμαρχος) που κινείται σωστά, δραστήρια και αποτελεσματικά είναι ο Σπύρος Σαμούρης: Τα συνεργεία καθαριότητας στην πρωτεύουσα  (και όχι μόνο) είναι σε οργασμό! Και μάλιστα σε καθημερινή βάση.

Αυτό πρέπει να το καταγράψουμε.

 

Μπροστά λοιπόν σε αυτή τη σκληρή πραγματικότητα η «Ομάδα Θεόφιλου», και βλέποντας  το προφανές μελλοντικό αδιέξοδο, έστειλε επιστολή σε όλους τους αρχηγούς των συνδυασμών της αντιπολίτευσης ζητώντας τους …συνεργασία!  Στην ουσία όμως η «Ομάδα»  ζητά …σωσίβιο  για να μη βουλιάξει στην τρικυμιώδη θάλασσα στην οποία είναι αναγκασμένη να κολυμπήσει!
Ομως οι απαντήσεις των άλλων συνδυασμών μέχρι τώρα είναι του στυλ …«ήξεις αφίξεις»! Δηλαδή, «βλέποντας και κάνοντας»!

 

Αλλωστε η κουλτούρα συνεργασιών στους χώρους της πολιτικής στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά θετικό πρόσημο παίρνει…
Συμπέρασμα: Τα Δημοτικά Συμβούλια στο Δήμο Αργοστολίου αναμένεται να είναι από τώρα και στο εξής αρκούντως ενδιαφέροντα και συναρπαστικά!

Ηδη, πήραμε μία «πρώτη γεύση» από την γερή κόντρα μεταξύ Σπύρου Σαμούρη και Νίκου Ανουσάκη στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο…

Ες αύριον, λοιπόν, τα σπουδαία!

Αναδημοσιευση από www.ekefalonia.gr