Με τους ξεσηκωτικούς ρυθµούς της Βαλκανικής μουσικής πλημμύρισε εχθές το βράδυ η παραλία της Σάμης. Δράστης, η «Αγία Φανφάρα». Μια πολυμελής μπάντα εξαιρετικών μουσικών που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα και είναι λάτρεις των χάλκινων μουσικών οργάνων.

Η «Αγία Φανφάρα» λοιπόν, ενθουσίασε για περισσότερες από τρεις ώρες τους περαστικούς και τους θαμώνες των καταστημάτων της πόλης με το αμιγώς βαλκανικό ρεπερτόριο της, που αποτελείται από παραδοσιακά ελληνικά, σέρβικα και ρουμάνικα τραγούδια, αλλά και ήχους που έχουν γίνει γνωστοί από τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη Γκόραν Μπρέγκοβιτς.

Και για όσους αναρωτιούνται πως προέκυψε το όνομα της μπάντας, αρκεί να αναφέρουμε ότι η λέξη «Φανφάρα» είναι ιταλική, κυριολεκτικά σημαίνει σάλπισμα και κατ’ επέκταση ένα μουσικό κομμάτι που είναι γραμμένο ώστε να εκτελεστεί από χάλκινα πνευστά όργανα και προορίζεται να ακουστεί σε κάποια γιορτή ή πανηγύρι. Επίσης «Φανφάρα» κατά τον μεσαίωνα ονομάζονταν οι ομάδες μουσικών με πνευστά όργανα που συνήθως άνοιγαν μια εκδήλωση, ή διαφήμιζαν έναν θίασο, ή προετοίμαζαν το κοινό για τον ερχομό ενός σημαντικού επισκέπτη.

Σε ένα καλοκαίρι με ελάχιστες, ελέω κορονοϊού, πολιτιστικές εκδηλώσεις, η σχεδόν καταδρομική εμφάνιση της «Αγίας Φανφάρας» και των κεφάτων μελών της ήταν μια εξαιρετικά ευχάριστη νότα που ομόρφυνε το βράδυ όσων βρέθηκαν στην Σάμη.

Πηγή: poulatakefalonias.gr

Προηγούμενο άρθροΚαθηγήτρια επιδημιολογίας: Μπορεί να φτάσουμε τα 1.000 κρούσματα τη μέρα -Είμαστε σε πόλεμο
Επόμενο άρθροΔήμος Ληξουρίου: Αυτή την βοήθεια θα στείλει στο δοκιμαζόμενο λαό της Εύβοιας.