Η «απάντηση» Παρίση για ναυαγοσώστες …«άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το περασμένο Σάββατο 9 Ιουνίου δημοσιεύσαμε ότι ο Δήμος θα κάνει διαγωνισμό προϋπολογισμού 175.000 ευρώ για να αναθέσει την κάλυψη των ναυαγοσωστικών υπηρεσιών (ναυαγοσώστες και εξοπλισμό) σε 11 παραλίες της Κεφαλονιάς. Το θέμα συζητήθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο ίδιο δημοσίευμα αποκαλύψαμε με συγκεκριμένα στοιχεία (ΑΔΑ προκήρυξης στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ) ότι την ίδια ώρα που ο Δήμος Κεφαλονιάς κάνει τις προσλήψεις για άλλη μία χρονιά με αμφιλεγόμενης νομιμότητας διαδικασίες για την ανάθεση του συνόλου των ναυαγοσωστικών υπηρεσιών σε ανάδοχο ο οποίος στη συνέχεια αυτός θα προσλάβει για ναυαγοσώστες όποιους θέλει (όπως δηλαδή γίνεται και για το προσωπικό των σπηλαίων, των παραλιών και της ΕΔΑΚΙ), στην υπόλοιπη Ελλάδα η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων κάνει τις προσλήψεις ναυαγοσωστών με τη νόμιμη οδό μέσω ΑΣΕΠ!

Αντί λοιπόν να υπάρξει κάποια απάντηση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής για …το νέο κατόρθωμα, κυκλοφόρησε με την υπογραφή του ίδιου του δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση δελτίο Τύπου (πράγμα πολύ σπάνιο…) άλλο ένα δελτίο Τύπου (το πρώτο ήταν για να μας ενημερώσουν ότι το μέλος της οικογένειας Λυκούδη υπουργός Τουρισμού Γιβραλτάρ (!) …ευχήθηκε καλοτάξιδο» το νέο πλοίο της Οικογένειας Λυκούδη) Κυριακάτικα και με μέσα στο μεσοκαλόκαιρο με θέμα: «Με μεγάλη καθυστέρηση το Π.Δ. για τους ναυαγοσώστες».

Δύο τινά συμβαίνουν.

Το πρώτο ότι ο πάλαι ποτέ Γνήσιος δεν διάβασε το δημοσίευμα και τις αποκαλύψεις του Σαββατιάτικου «Η».

Το δεύτερο ότι τις διάβασε και τις παραδιάβασε.

Το πρώτο αποκλείεται να συμβαίνει γιατί αν δεν το διάβασε ο ίδιος κάποιος συνεργάτης του θα έλαβε γνώση και τον ενημέρωσε.

Άρα ισχύει το δεύτερο ενδεχόμενο. Ο Παρίσης ενημερώθηκε για τη μεγάλη και με ντοκουμέντα αποκάλυψη του «Η» σύμφωνα με την οποία «Ολη η Ελλάδα ΑΣΕΠ για ναυαγοσώστες εκτός …Κεφαλονιάς!». Οπότε και πρωί-πρωί Κυριακάτικα (άγνωστο πριν ή μετά της ιστορικής συνάντησης με το νέο μέλος της Οικογένειας Λυκούδη…) πίνοντας το καφέ του και με το πρώτο τσιγάρο έγραψε τη μεγάλη απάντηση.

Μόνο που δεν είπε τίποτα για την «ταμπακιέρα».

Γιατί «Ολη η Ελλάδα ΑΣΕΠ για ναυαγοσώστες εκτός …Κεφαλονιάς»;

ΓΙΑΤΙ πιστός ο Παρίσης στη γνωστή τακτική …«όταν έχεις λερωμένη τη φωλιά σου …πέτα τη μπάλα στην κερκίδα» βάλθηκε:

1ον) Να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι έβγαλε νέο Προεδρικό Διάταγμα για τις ναυαγοσωστικές υπηρεσίες το οποίο «συνέπεσε χρονικά με την έναρξη της θερινής περιόδου» ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ότι το περί ου ο λόγος 31/2018 ΠΔ δημοσιεύτηκε στις …4/4/2018, δύο δηλαδή μήνες πριν την έναρξη (1/6) της θερινής περιόδου!

2ον) Να καταγγείλει ότι «το νέο Π.Δ. και η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας εκδόθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση και λίγο πριν την έναρξη της χρονικής περιόδου κατά την οποία ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να παράσχει υπηρεσίες ναυαγοσωστικής κάλυψης στις πολυσύχναστες παραλίες του» «ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ» ότι πέρυσι που δεν υπήρχε κανένας λόγος καθυστέρησης ο ίδιος ο Δήμαρχος υπέγραψε τις περισσότερες συμβάσεις αφού είχε ξεκινήσει η επίσημη περίοδος, για τις παραλίες της Παλικής στις …29/6, του Αργοστολίου την …1 Ιουλίου, και της Λειβαθούς στις…11 Ιουλίου!

3ον) Να καταγγείλει ότι «αυξάνονται οι θέσεις των ναυαγοσωστών» και ότι «οι Δήμοι επιβαρύνονται οικονομικά» ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ότι 11 ήταν οι πολυσύχναστες παραλίες πέρυσι με ναυαγοσώστες και …11 εφέτος, ενώ «ξεχνάει» την χασούρα που είχε πέρυσι ο Δήμος με τα παρατράγουδα στις δημοπρασίες (βγήκαν για δύο χρόνια οι παραλίες) έτσι που κατατέθηκε η γνωστή μήνυση από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Τζωρτζάτο η οποία και εκκρεμεί.

4ον) Να διαφημίσει το φιλαράκι του τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη που ενδιαφέρθηκε, λέει, για το θέμα και έστειλε επιστολή στις 07/06/2017 με την οποία ζητάει αναστολή για φέτος του ΠΔ. Μόνο που ΔΕΝ ΛΕΕΙ ότι το ΠΔ βγήκε στις 4/4/2018 και ο Πατούλης ευαισθητοποιήθηκε …δύο μήνες μετά στις 7/6/2018!

Ο Δήμαρχος κατάφερε γι’άλλη μία φορά και για άλλο ένα θέμα να εκτεθεί (ή τον εξέθεσαν οι δικοί του …και το ίδιο κάνει) ανεπανόρθωτα.

Και αυτό γιατί έδωσε μια έμμεση απάντηση στις αποκαλύψεις του Σαββατιάτικου δημοσιεύματος του «Η» με την οποία αφενός δεν απαντάει για «την ταμπακιέρα» (Γιατί όλη η Ελλάδα ΑΣΕΠ για ναυαγοσώστες, εκτός…Κεφαλονιάς;) και αφετέρου βρίθει ανακριβειών!

Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr