Η διάσπαση των δήμων προκαλεί “τριγμούς” στην κυβέρνηση – Σε …ραστώνη οι παρατάξεις στην Κεφαλονιά

«Από Αύγουστο χειμώνα και από Μάρτη καλοκαίρι», λέει ο πάνσοφος λαός στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τη θερινή ραστώνη. Φευ… Στην Κεφαλονιά και δη στις δημοτικές παρατάξεις, ζουν στη δική τους ραστώνη, αναμένοντας την απόφαση της διάσπασης των δήμων!!!

Νωχελικές είναι οι εξελίξεις στο νησί αναφορικά με τα δημοτικά θέματα, καθ’ ότι άπαντες αναμένουν δύο σοβαρά ζητήματα:

  • Τις πειθαρχικές και δικαστικές εξελίξεις αναφορικά με μέλη της δημοτικής αρχής και,
  • Την απόφαση της κυβέρνησης για τη διάσπαση του νησιού σε τρεις δήμους.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρωτοκλασάτα στελέχη των υπουργείων δέχονται σωρηδόν αιτήματα διάσπασης κι άλλων νησιών, ισχυριζόμενα ότι διαθέτουν όλα τα εχέγγυα. Επί παραδείγματι, οι Ροδίτες επισημαίνουν σε κάθε τόνους ότι δεν είναι δυνατό να διασπαστεί η Κεφαλονιά και η Κέρκυρα, όταν έχουν λιγότερους κατοίκους!!! 

    Είναι ξεκάθαρο ότι το θέμα δεν είναι γεωγραφικό ή ακόμα και πληθυσμιακό, αλλά ποιοτικό, πολιτικό και θεσμικό. Εν προκειμένω, οι αποστάσεις στην Κεφαλονιά είναι μεγάλες και ο χρόνος εξαιρετικά μακρύς λόγω του οδικού δικτύου. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της Κέρκυρας, όπου οι αποστάσεις ναι μεν είναι μικρότερες όχι, όμως και ο χρόνος.

    Επί προσθέτως, στην περίπτωση της Κεφαλονιάς το ζήτημα ανασύρεται και υπογραμμίζεται συνεχώς από την βουλευτή Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, η οποία προφανώς, για δικούς της λόγους επιθυμεί σφόδρα τη διάσπαση του δήμου.

Αναδημοσίευση από http://www.kefaloniatimes.gr