Η Γιάννα Κουλουμπή είναι πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Ο τρόπος με τον οποίο εξελέγη δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε. Καταλαμβάνει την προεδρία της ΝΟΔΕ, που πρακτικά σημαίνει ότι εκπροσωπεί τη Νέα Δημοκρατία σε μια γεωγραφική περιοχή. Εν προκειμένω, στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Αναντίρρητα, είναι και πρόεδρος της ΝΟΔΕ δεδομένου ότι η θέση είναι αμισθί και ως εκ τούτου, απασχολείται επαγγελματικά. Το ερώτημα που τίθεται εύλογα είναι για ποιον εργάζεται; Θα είμαστε οι τελευταίοι που θα θέλαμε να ρίξουμε “λάδι στη φωτιά” που έχει ανάψει η ΝΕ του Σύριζα, εν τούτοις, όταν καταλαμβάνεις μια τέτοια θέση πρέπει να υπάρχει διαφάνεια. Η βουλευτής, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, φερ’ ειπείν, ήταν προϊσταμένη στην πολεοδομία. Ο Παύλος Παπαδάτος διατηρεί εταιρία και ο Χαράλαμπος Λυκούδης ως ποινικολόγος αναλαμβάνει υποθέσεις. Ο Γιώργος Κοκκόλης, από την άλλη, δεν έχει δουλέψει όπως παρατηρούμε στο βιογραφικό του, αλλά ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Για να επανέλθουμε στο βασικό ερώτημά μας: Για ποιον εργάζεται η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιάννα Κουλουμπή. Επί παραδείγματι, αν δουλεύει σε εταιρία συμφερόντων του Θεόφιλου Μιχαλάτου, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Κεφαλονιάς, είναι μεμπτό να καταλαμβάνει την προεδρία της ΝΟΔΕ. Το ίδιο συμβαίνει κι αν εργάζεται εκ δεξιών του Αλέξανδρου Παρίση. Διότι, εμφανίζεται αυτόματα μια μεροληψία, μια μονομέρεια, στοιχείο που πρέπει να απουσιάζει από έναν πρόεδρο.

Μεμπτό είναι να προωθείς ή να προβάλεις έναν υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας έναντι των υπολοίπων. Επί παραδείγματι, όταν ήρθε η Σοφία Ζαχαράκη, εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, την πήρε αλά μπρατσέτα και επισκέφθηκαν το Ληξούρι. Πολύ καλά έκανε η πρόεδρος, όμως, εξήγησε στην Ζαχαράκη ότι η απαξίωση και η αδιαφορία για την αποκατάσταση των ζημιών οφείλεται στη νυν δημοτική αρχή και στον Αλέξανδρο Παρίση; Ή μήπως δεν το έπραξε λόγω των σχέσεων που διατηρεί;

Όταν την πήρε αλά μπρατσέτα και βρέθηκαν στο Ληξούρι, προσκάλεσε μόνο τους Χαράλαμπο Λυκούδη και Γιώργο Κοκκόλη. Ο Παύλος Παπαδάτος, ο οποίος όπως λέγεται θα είναι στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο, προσκλήθηκε; Ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Βαγγέλης Λουκέρης, επί παραδείγματι, προσκλήθηκε; Ενημερώθηκαν, αλήθεια, οι φορείς του Ληξουρίου για την επίσκεψη της Σοφίας Ζαχαράκη ή όλα έγιναν εν κρυπτώ;

Και φθάνουμε στο θέμα διαμάχης της Γιάννας Κουλουμπή με τη ΝΕ του Σύριζα. Προσέξτε: Όχι της ΝΟΔΕ με τη ΝΕ του Σύριζα αλλά προσωπικά της Γιάννας Κουλουμπή, προέδρου της ΝΟΔΕ. Μας είναι αδιάφορο αν “τσακώνονται δύο γάιδαροι σε ξένο αχυρώνα”, εν τούτοις, δεν μπορούμε να δεχθούμε τον ισχυρισμό της προέδρου, σύμφωνα με το οποίο “είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να αρθρογραφεί αμισθί, να τραβάει φωτογραφίες και να έχει κανάλι σε ηλεκτρονικά μέσα…”

Κι αν είναι νόμιμο, είναι ηθικό; Δεν εκπροσωπεί τον εαυτό της η Γιάννα Κουλουμπή αλλά ένα κόμμα σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Έχει οριστεί πρόεδρος όλων των Νεοδημοκρατών και όχι, ορισμένων ή ελαχίστων. Καταλαμβάνει μια θέση, η οποία έχει αντίκτυπο στην κοινωνία. Εν κατακλείδι, δουλειά της προέδρου και των συνεργατών της δεν είναι η μεροληψία και η ανισότητα. Θεσμικά ομιλούμε και όχι, προσωπικά. Διότι, ως πρόσωπο η Γιάννα Κουλουμπή μας είναι ιδιαίτερα αγαπητό και μπορεί να εργαστεί όπου αυτή θεωρεί σωστό. Ως πρόεδρος, όμως, πρέπει να έχει ηθικούς κανόνες και πρέπουσα συμπεριφορά, που πρέπει να ακολουθεί κατά γράμμα έως ότου αποχωρήσει από τη θέση της. Αλήθεια, θεωρεί ότι έχει; 

Προηγούμενο άρθροΠεριφερειάρχης : «… η επισκευή του παλαιού κτιρίου του ΓΕΛ Ληξουρίου θα προχωρήσει και ας πάρει την ευθύνη ο Δήμος και η εκπαιδευτική κοινότητα να μην το λειτουργήσει !!!!….»
Επόμενο άρθροΠέθανε ο δολοφόνος που συγκλόνισε το πανελλήνιο, ο Θεόφιλος Σεχίδης (Photos)