Η καθιερωμένη θερινή συναυλία της μπάντας της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου(pics)

Χτες βράδυ πραγματοποιηθηκε η καθιερωμένη θερινή συναυλία της μπάντας της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου, στον αύλειο χώρο του 1ου δημοτικού σχολείου.

Το πρόγραμμα προλόγισε η κα Ευδοκία Περάτη και τον κόσμο καλοσώρισε ο Πρόεδρος της ΦΣΛ κ Γιώργος Αντζουλάτος, ο οποίος ευχαρίστησε όσους οικονομικά στήριξαν την ΦΣΛ το τελευταίο διάστημα, αλλά και την Βουλευτή κα Αφρ.Θεοπεφτάτου, τον Αντιδήμαρχο κ ΓΚατσιβέλη και τον Διευθυντή του Φιλοσοφικού Ινστιτούτου Πατρών κ. Απ.Πιερρή οι οποίοι παρευρέθηκαν στην συναυλία.

Πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα της η μπάντα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του εκλιπόντος τ.Προέδρου της ΦΣΛ κ Τσιτσέλη.

Ακούστηκαν:

 1. Bernardo Bautista Monterde, “La Virgen De La Macarena”
  2. Larry Neeck, “Viva Espania!”, Memories of a Spanish Castle
  3. Lucio Dalla, “Caruso”, μεταγραφή Daniele Carnevali
  4. Nino Rota, Parla più piano (love theme from the Godfather), μεταγραφή Robert Longfield
  5. Nicola Piovani, “La Vita e Bella”, μεταγραφή Lorenzo Bocci
  6. Astor Piazzola, “Oblivion”, μεταγραφή Charalampos Makris, σολίστ: Σοφία Μαρκέτου (κλαρινέτο)
  7. Astor Piazzola, “Libertango”, μεταγραφή Andreas Andreou
  8. Jacob de Haan, “Ammerland”
  9. Jacob de Haan, Variazioni in Blue
  10. Jacob de Haan, Concerto d’ Amore
  11. Roland Kernen, A Morricone Portrait
  12. Franco Cesarini, Greek Folk Song Suite
  13. Spyros Mavropoulos, Διονυσιακά

Για ακόμα μιά φορά έκπληξη προκάλεσε η παρουσία του πρώτην Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής μέσα στο σύνολο της μπάντας. Η μνήμη είναι νωπή ακόμα και δεν έλειψαν οι σχολιασμοί, οπότε είναι άξιο απορίας γιατί η Διοίκηση επέτρεψε στον επί σειρά ετών προηγούμενο Αρχιμουσικό, ο οποίος όχι μόνο βάλτωσε την Φιλαρμονική, όχι μόνο απομάκρυνε παιδιά και ενήλικες από αυτήν, αλλά άφησε στα κρύα του λουτρού της Φιλαρμονική μας πριν δυό καλοκαίρια. Την δύσκολη εκείνη κατάσταση, “έσωσε” ο Αρχιμουσικός Δημ.Αμπατζής ο οποίος αφιλοκερδώς διεύθυνε την θερινή συναυλία του 2016

Αυτήν την στιγμή μετά από δυό χρόνια η μπάντα βρήκε τις ισορροπίες της, κέρδισε ξανά όχι μόνο τον απλό κόσμο της Παλλικής που την απολαμβάνει αλλά γέμισε τις μαθητικές αίθουσες της Σχολής με παιδιά κάθε ηλικίας

Αριστέα Χαριτάτου

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr & www.lixouri.gr