Η ΜΕΘ τελικά δεν φεύγει (;)

Συζήτηση σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός ημερήσιας διάταξης, του θέματος για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου. Την συζήτηση προκάλεσε η αντιπολίτευση παρουσία της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ζαφειράτου και της Προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων του Νοσοκομείου, κ. Βάσω Βουτσινά.

Η συζήτηση βρισκόντανε συνεχώς σε ένταση. Οι παρατάξεις διάβασαν τα ψηφίσματα τους, ενώ ο Δήμαρχος με παρέμβαση του στο τέλος δήλωσε ότι η Μονάδα δεν πρόκειται να φύγει.

Η αντιπολίτευση κυριολεκτικά σφυροκόπησε όχι μόνο τη Δημοτική αρχή για την αδιαφορία της και όσα λέει ο Δήμαρχος, αλλά και την κυβέρνηση για την στάση της γενικά στην Υγεία.
Με την ευκαιρία ο Νίκος Γκισγκίνης προσκάλεσε όλους στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση η οποία αφορά και την Υγεία.

Με αφορμή όλα όσα ακουστήκανε ο Νίκος Ανουσάκης θέλησε να δώσει μια απάντηση, λέγοντας ότι αν η αντιπολίτευση βρήκε την ευκαιρία να αλιεύσει ψήφους αυτό λέγεται παρακμή και πολιτική κατάντια, ένα σόου για ένα θέμα που αφορά όλους μας. . Έκανε επίθεση και στη βουλευτή λέγοντας ότι «είναι μια βουλευτίνα πολιτικά ανύπαρκτη, η οποία δεν υπάρχει, είναι ένα πολιτικό φάντασμα….». Ωστόσο αποποιήθηκε τις ευθύνες της η δημοτική αρχή, δια στόματος Ανουσάκη, την ίδια θέση κράτησε και ο Δήμαρχος αναφερόμενος τι έκανε για το Νοσοκομείο όταν ήταν Βουλευτής.

Τελικά όλοι επικαλέστηκαν και υιοθέτησαν τα ψηφίσματα του Σωματίου των Εργαζομένων και του Ιατρικού Συλλόγου, αλλά η κάθε παράταξη, μαζί και η πλειοψηφία, κατέβασαν ξεχωριστώ ψήφισμα.

Η υπόθεση με την ΜΕΘ, παίρνει μια άλλη τροπή. Πληροφορίες από άνθρωπο του Νοσοκομείου, επιστήμονα και γνώστη των εξελίξεων, πιστεύει ότι η ΜΕΘ δεν φεύγει, ούτε και μπορούν να την «δανείσουν» πουθενά. Την προστατεύει νόμος που ψηφίστηκε για να λειτουργήσει στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς.
Αν είναι έτσι, τότε, κάτι δεν λειτουργεί σωστά στην ενημέρωση μας.

Οι συζητήσεις άραγε θα συνεχιστούν ή θα’χουμε κι άλλες εκπλήξεις απ’ αυτό το σαθρό Υπουργείο Υγείας;

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr