Η παράταξη του Θεόφιλου: Ψήφισε ότι καταψήφισε!

Διπλή η συνεδρίαση του ΔΣ Αργοστολίου της περασμένης Τετάρτης. 

Στην πρώτη συνεδρίαση συζητήθηκε και εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το τετράμηνο Σεπτέμβριος –Οκτώβριος και στη δεύτερη ο προϋπολογισμός για το ίδιο διάστημα.

Κατ’ ουσίαν ήταν δύο τυπικές συνεδριάσεις προβλεπόμενες από το νόμο λόγω του ότι ο δήμος Αργοστολίου είναι νεοσύστατος από την 1η Σεπτεμβρίου. Τα ίδια φυσικά ισχύουν και για τους άλλους δύο δήμους της Κεφαλονιάς Ληξουρίου και Σάμης.

Στην πραγματικότητα το ΔΣ ενέκρινε το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2019 που είχαν ψηφιστεί στη θητεία Παρίση αλλά για τους τέσσερις τελευταίους μήνες του χρόνου. Αλλά και αυτό δεν ισχύει επί της ουσίας, αφού τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός που ψηφίστηκαν θα ισχύσουν για λίγες μόνο ημέρες λόγω του ότι θα πρέπει να εγκριθούν εν τω  μεταξύ από την Αποκεντρωμένη !

Παράλογα πράγματα αλλά …αληθινά !

Βέβαια το πλέον παράλογο στην όλη διαδικασία ήταν ότι η παράταξη του σημερινού δημάρχου Θ. Μιχαλάτου ως μείζονα αντιπολίτευση στην περίοδο Παρίση είχε …καταψηφίσει και το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2019, ενώ την Τετάρτη όχι μόνο …τα ψήφισε αλλά και …τα εισηγήθηκε, μην μπορώντας να κάνει και διαφορετικά!

Εκτός αυτών συζητήθηκε μια επερώτηση του δημοτικού συμβούλου Αλέξανδρου Παντελειού για το προσφυγικό ζήτημα (η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι δεν έχει ενοχληθεί από κανέναν κυβερνητικό παράγοντα για να υποδεχθεί πρόσφυγες η Κεφαλονιά) και πάρθηκε και μία εκτός ημερησίας διάταξης απόφαση για την διάθεση των απορριμματοφόρων από τον δήμο στην ΕΔΑΚΙ.

Δύο συνεδριάσεις στις οποίες …αν έλειπαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κουρούκλης και Φόρτες, οι οποίοι με τις παρεμβάσεις τους έδωσαν κάποιο ενδιαφέρον στη συζήτηση. θα πέρναγαν εντελώς απαρατήρητες.

Επίσης στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν σχολικές καθαρίστριες που έθεσαν το ζήτημα πως παρ ‘ότι έχουν έλθει τα λεφτά για να πληρωθούν …παραμένουν απλήρωτες, οπότε με παρέμβαση του Κουρούκλη «υποχρεώθηκε» ο δήμαρχος Θ. Μιχαλάτος …να συνεννοηθεί τηλεφωνικά με τον δήμαρχο Ληξουρίου Γ. Κατσιβέλη και …να δοθεί η λύση!

Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr