Όπως δημοσιεύθηκε σήμερα στην τοπική ιστοσελίδα www.ekefalonia.gr

Η είδηση του σπασίματος του δήμου Κεφαλονιάς μπορεί να έπεσε σαν «βόμβα» στους περισσότερους, ωστόσο δεν φάνηκε να επηρεάζει ιδιαίτερα τον Διονύση Λυκούδη. Όσοι τον είδαν χθες το βράδυ, στην εκδήλωση του δήμου στο θέατρο, φαινόταν ατάραχος και χαμογελαστός. Χρόνια τώρα στα της αυτοδιοίκησης ο Διονύσης, όχι μόνο δεν αιφνιδιάστηκε αλλά φάνηκε ότι ήταν καλά προετοιμασμένος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο έμπειρος πολιτικός τους τελευταίους μήνες είχε χαράξει μαζί με τους συνεργάτες του τη στρατηγική του «Μεγάρου» με δεδομένο το σπάσιμο του δήμου Κεφαλονιάς.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν δύο βδομάδες, σε γεύμα που είχε με το δήμαρχο, έχουν «κλειδώσει» το 85% του ψηφοδελτίου του νέου δήμου Αργοστολίου καθώς και το τρόπο που θα κινηθεί η δημοτική παράταξη από εδώ και στο εξής.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι εδώ και λίγο καιρό ο Αλέξανδρος Παρίσης είχε δηλώσει δημόσια ότι θα είναι υποψήφιος στο δήμο Αργοστολίου.

Με τα τελευταία νέα στο «Μέγαρο» θεωρούν δεδομένη τη κάθοδο του Μάκη Φόρτε που θα οδηγήσει, με μαθηματική ακρίβεια, στην πολιτική συμπίεση του συνδυασμού Μιχαλάτου (ο Θεόφιλος χάνει επίσης δυνάμεις σε Ληξούρι και β. Κεφαλονιά). Μάλιστα, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο, στο νέο δήμο να έχουμε πέντε (!) υποψήφιους συνδυασμούς.

Οι μετρήσεις που κατά καιρούς κάνει το «Μέγαρο» οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο νέος δήμος ευνοεί τη παράταξη Παρίση που έχει ένα σαφές και αξιόπιστο προβάδισμα έναντι των άλλων παρατάξεων στη δημοτική ενότητα Αργοστολίου. Μάλιστα θεωρούν ότι αυτό το προβάδισμα θα παγιωθεί, και γιατί όχι θα αυξηθεί, τη στιγμή που η αντιπολίτευση είχε σαν κύριο «αφήγημα» της ότι η δημοτική αρχή Παρίση κάνει έργα μόνο στο Αργοστόλι και όχι στην Περιφέρεια.

Χαμόγελα από τη χθεσινή εκδήλωση του δήμου. Στη φωτογραφία Παρίσης, Λυκούδης και Κεκάτος

Αναδημοσίευση από www.ekefalonia.gr
Προηγούμενο άρθροΕπιτροπές Κατανομής Περιουσίας Καταργούμενου Δήμου
Επόμενο άρθροΑργοστόλι: Προχωρούν τα έργα στην οδό Ριζοσπαστών (pics)