Τηλεφωνικά φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς, θέλοντας να δώσει κάποιες εξηγήσεις σχετικά με τις καταγγελίες που κυκλοφόρησαν σε διάφορες ιστοσελίδες και οι οποίες αφορούν το γενικό νοσοκομείο Κεφαλονιάς.

Δύο καταγγελίες που αναφέρουν ότι νοσηλευόμενοι δεν έτυχαν τις καλύτερης αντιμετώπισης από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και στην μια περίπτωση ο πάσχων έφυγε από την ζωή ενώ στην άλλη περίπτωση έγινε μια διακομιδή που κατά την άποψη συγγενών του πάσχοντα δεν έπρεπε να έχει γίνει.

Για την πρώτη περίπτωση η κα Ζαφειράτου εξήγησε ότι κακώς το θέμα πήρε διαστάσεις και αν πράγματι έγιναν αβλεψίες τότε η καταγγέλλουσα θα έπρεπε να απευθυνθεί στο ίδιο το νοσοκομείο και όχι σε ιστοσελίδες καθώς αυτό κάνει κακό στο ίδιο το νοσοκομείο και ενδεχομένως θα αποτρέψει κάποιον γιατρό στο να έρθει στο νοσοκομείο και από την άλλη κάνει και κακό στον τουρισμό.

Για το δεύτερο συμβάν η εξήγηση ήταν διαφορετική. Η κα Ζαφειράτου είπε πως εάν ο άνθρωπος δεν διακομιζόταν  σε άλλο νοσοκομείο και συνέβαινε κάτι τότε θα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα και από την στιγμή που ο γιατρός έκρινε ότι έπρεπε να γίνει η μεταφορά δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς.

Αναδημοσίευση από www.965.gr