Η στρατηγική του 2ου γύρου για τον Θεόφιλο Μιχαλάτο -Πως απαντάει στο ενδεχόμενο καθόδου του Μάκη Φόρτε

Οι Δημοτικές εκλογές πλησιάζουν και οι υποψήφιοι ξεδιπλώνουν σιγά σιγά την στρατηγική τους και σχηματίζουν τα ψηφοδέλτιά τους.

Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, έχοντας παρουσίασει ένα πολύ μεγάλο έργο στην πόλη του Αργοστολίου το οποίο βελτιώνει την ζώη των πολιτών αισθητά, μέρα με την μέρα, θα επικεντρώσει την στρατηγική του στην ανάδειξη του έργου αυτού και τα ορατά αποτελέσματα στην καθημερινότητα των Αργοστολιωτών.

Είναι μία λογική στρατηγική η οποία στηρίζεται στο γεγονός ότι τα έργα υποδομής που έγιναν τα τελευταία 5 χρόνια στην πρωτεύουσα του νησιού, σε συνάρτηση με την εξωστρέφεια της Κεφαλονιάς στον Τουρισμό, δείχνουν την αποτελεσματικότητα της 5ετίας Παρίση.

Από την άλλη, ο Θεόφιλος Μιχαλάτος έχει επικεντρωθεί στη στρατηγική του λεγόμενου 2ουγύρου. Είναι ορατό ότι με την πολύαναμενόμενη διάσπαση του δήμου ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά» χάνει σημαντικές δυνάμεις τόσο στο Ληξούρι όσο και στη βόρεια Κεφαλονιά. Με δεδομένο ότι ο Μάκης Φόρτες είναι πολύ πιθανό να κατέβει με μια ορατή στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνει το Θεόφιλο Μιχαλάτο να στρέφεται στη στρατηγική του β’ γύρου. Θεωρούν ότι σε περίπτωση που τελικά ο συνδυασμός καταφέρει να μπει στο επόμενο γύρο τα πράγματα θα είναι ευκολότερα απέναντι στον Αλέξανδρο Παρίση. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να ζήσουν παρόμοιες στιγμές όπως αυτές του 2014 όταν πέρασαν στο επόμενο γύρο για λίγες μόνο ψήφους απέναντι στους Καλαφάτη -Φόρτε!

Τις τελευταίες ημέρες γίνονται εσκεμμένες διαρροές, από το επιτελείο Μιχαλάτου, για «στρατολόγηση» παραγόντων και κομματικών στελεχών περασμένων δεκαετιών, ενσωματώνοντας στο ψηφοδέλτιό του στελέχη του παλαιού ΠΑΣΟΚ, τα οποία πρωταγωνίστησαν στον τόπο μας τις δεκαετίες του 90 και 2000 και υπήρξαν αποτελεσματικοί ψηφοσυλλέκτες.

Έτσι, υποψήφιοι μαζί με το συνδυασμό Μιχαλάτου, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο  περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Βαλλιανάτος, ο δημοτικός σύμβουλος και ένα από τα ισχυρά «χαρτιά» του συνδυασμού Καλαφάτη, Σπύρος Σαμούρης, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Αργοστολίου, Γιώργος Τσιλιμιδός, καθώς και η ισχυρή στήριξη του παράγοντα και επιχειρηματία Κώστα Γαλιατσάτου. Όλοι οι παραπάνω προέρχονται από τις δεξαμενές του ΠΑΣΟΚ και στις προηγούμενες εκλογές είχαν στοιχηθεί με το συνδυασμό του Αλέκου Καλαφάτη. Με αυτό το τρόπο ο Θεόφιλος Μιχαλάτο στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο Μάκη Φόρτε λέγοντάς του ότι αυτός κάνει πλέον «κουμάντο» στην λεγόμενη κεντροαριστερά «δεξαμενή». Παράλληλα, στέλνει ένα μήνυμα ότι στο β’ γύρω αυτός είναι που θα αναμετρηθεί με το …παλιό (εννοώντας το συνδυασμό Παρίση) για το νέο δήμο Αργοστολίου (αν τελικά σπάσει).

Την ίδια ώρα που ο Μιχαλάτος εντάσσει στο συνδυασμό του τα άδεια «κουτιά» μια προηγούμενης εποχής (Βαλλιανάτος, Τσιλιμιδός κτλ), ο Αλέξανδρος Παρίσης αντίθετα παίρνει το «περιεχόμενο» (Σκλαβουνάκης, Φιλίππου κτλ).

Μένει να δούμε ποια από τις δύο στρατηγικές θα αποδειχθεί σωστότερη στις εκλογές του Μαΐου!

Αναδημοσίευση από www.ekefalonia.gr