Ιδού τα επιβεβαιωτικά στοιχεία για την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ της δημοτικής αρχής για τις εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι!!

Ιδού τα επιβεβαιωτικά στοιχεία για την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ της δημοτικής αρχής για τις εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι!!

Πολύπαθη, χαμένη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής, βρίσκεται 5 χρόνια (και βάλε) η υπόθεση των εργατικών κατοικιών του Ληξουρίου.

Θα ξεκινήσουμε …από το τέλος προς την αρχή.

Στις 23/2/2019 στην ιστοσελίδα NEWPOST  (δες εδώ κι εδώ) δημοσιεύτηκε ρεπορτάζ του Μιχάλη Τεζάρη με τίτλο «Ξέχασαν τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς-Στα… αζήτητα 2,2 εκατ. ευρώ για την κατασκευή εργατικών κατοικιών».

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι «πέντε ολόκληρα χρόνια μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, από τον Φεβρουάριο του 2014, έχει διαπιστωθεί πως 38 από τα συνολικά 54 σπίτια των εργατικών κατοικιών είναι υπό κατεδάφιση, χωρίς ακόμη να γίνει η παραμικρή ενέργεια. Αποτέλεσμα αυτής της δυσκαμψίας της πολιτείας, είναι οι ένοικοι των σπιτιών αυτών, να αναγκάζονται να ενοικιάζουν οικήματα ή να φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών. Για την ανακατασκευή των εργατικών κατοικιών, η Περιφέρεια Ιονίων νήσων έχει εξασφαλίσει κονδύλι ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, το  οποίο παραμένει αναξιοποίητο».

Στο ίδιο δημοσίευμα υπάρχει μάλιστα καταγγελία από τον Κυριάκο Ντρίλη πρώην κάτοικο των εργατικών κατοικιών ότι αρμόδια στελέχη του δήμου Κεφαλλονιάς ούτε λίγο ούτε πολύ είπαν ότι «Για την κατεδάφιση των εργατικών κατοικιών, υπεύθυνοι είσαστε εσείς», δηλαδή οι ιδιοκτήτες !!!

Ο κύριος Ντρίλης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας NEWPOST  (δες εδώ κι εδώ)  είναι πατέρας ενός μικρού παιδιού και διαμένει σε ένα παλιό σπίτι που ανήκει στην σύζυγό του και προσπαθεί να εξασφαλίσει με καθημερινό αγώνα τα προς το ζην.

Όπως καταγγέλλει , «προσπαθούμε πέντε ολόκληρα χρόνια μετά  τον σεισμό που μας ξεσπίτωσε  να μάθουμε τι έχει γίνει με το θέμα της κατεδάφισης. Γιατί αν δεν κατεδαφιστούν οι κατοικίες, δεν μπορεί να προχωρήσει η ανέγερση νέων κατοικιών».Ο Κυριάκος Ντρίλης, υποστηρίζει ακόμη πως τα χρήματα για τις εργασίες υπάρχουν, αλλά όπως σημειώνει, « παραμένει άγνωστο γατί ο δήμος κωλυσιεργεί».

Εργατικές Κατοικίες Ληξουρίου, φωτο 2018

Και συμπληρώνει «Μας βρίσκουν διάφορες προφάσεις. Την μια το θέμα είναι στο ελεγκτικό συμβούλιο, μετά μας λένε πως ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο αναμένεται να καταθέσει φορολογική και ενημερότητα κα άλλα τέτοια. Εμείς, αυτό που ξέρουμε είναι από τις  Μάιου του 2018 έχει γίνει ο διαγωνισμός και στις 15 του ίδιου μήνα, το έργο δόθηκε». 

Η δημοτική αρχή κατάφερε (αφού περί κατορθώματος πρόκειται ….) να κάνει βούκινο γι’άλλη μία φορά την Κεφαλονιά πανελλαδικά για τα «χαμένα» 2,2 εκατ. των σεισμοπαθών (δες εδώ) με τις καταγγελίες του κ. Ντρίλη και στην εκπομπή  Ώρα Ελλάδος 5.30 του Open TV κατηγορώντας την δημοτική αρχή ότι ναι μεν πήρε τα χρήματα αλλά ποτέ δεν προχώρησε στην κατεδάφιση των σπιτιών.

Η δημοτική αρχή  , ως συνήθως, σιωπά μία εβδομάδα τώρα έχοντας γι’ άλλη μία φορά «λερωμένη τη φωλιά της» !

Διαβάστε την συνέχεια στο ρεπορτάζ του kefaloniapress.gr

Ιδού τα επιβεβαιωτικά στοιχεία για την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ της δημοτικής αρχής για τις εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι!!