Η εγκατάλειψη των Χωριών από την Δημοτική Αρχή και για την οποία έχουμε αναφερθεί ουκ ολίγες φορές θεωρούμε ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα «εγκλήματα» της Παράταξης Παρίση, ίσως και το μεγαλύτερο, με αποκορύφωμα το φαινόμενο της εξαφάνισης των εκατομμυρίων εσόδων από χρυσοφόρες πηγές όπως ανεμογεννήτριες, σπήλαια, παραλίες κ.λπ. που φιλοξενούνται σε κάποια Χωριά.

Η ξαφνική «ευαισθησία» της Δημοτικής Αρχής να δημοπρατήσει τελευταία κάποια κουτσοέργα σε κάποια λίγα Χωριά δεν την σώζει από την γενική κατακραυγή.

Οι 17 μήνες που απομένουν μέχρι τις εκλογές του Οχτώβρη του 2019 δεν την σώζουν όσα κυβικά τσιμέντο και να ρίξει στα ξεχασμένα για 7 ½ χρόνια χωριά, όσες μάντρες και να φτιάξει, όσες μπετονιέρες και να επιστρατεύσει, όσα «καθρεφτάκια» και να μοιράσει στους ιθαγενείς Κεφαλονίτες, για να δείξει …«το ενδιαφέρον της».

Και αυτό γιατί η απαράδεχτα αρνητική στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στα Χωριά της Κεφαλονιάς ήλθε να επιβεβαιωθεί στο τελευταίο Δ.Σ. το περασμένο Σάββατο για το νομοσχέδιο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ».

Η παράταξη του Δημάρχου με δικιά του εισήγηση υιοθέτησε το απαράδεχτο ψήφισμα Πατούλη – ΚΕΔΕ που ανάμεσα στα άλλα καταγγέλλεται (!) η διάταξη του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ με την οποία θεσμοθετείται η κατανομή αρμοδιοτήτων στα Χωριά (Κοινότητες πλέον θα ονομάζονται όπως παλιά), η κατάρτιση προϋπολογισμού σε κάθε Χωριό – Κοινότητα με έργα που θα χρηματοδοτούνται από τη ΣΑΤΑ που εισπράττει ο Δήμος από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μάλιστα ο Παρίσης και η πλειοψηφία του υιοθέτησαν στο ψήφισμά τους την εξής ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ παράγραφο του ψηφίσματος Πατούλη-ΚΕΔΕ:

«Με τον τρόπο αυτό (Σ.Σ.: Την αναγραφή υποχρεωτικά πιστώσεων στα Χωριά από τη ΣΑΤΑ) τα Δημοτικά έργα δεν θα μπορούν να υλοποιηθούν. Ο κατακερματισμός της χρηματοδότησης των δημοτικών έργων στις Τοπικές Κοινότητες καθιστά αδύνατη την υλοποίηση τους, λόγω έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού και αδυναμίας έγκυρου συντονισμού»!

Και καλά ο κ. Πατούλης μετά της γνωστής ανά το Πανελλήνιο συζύγου του κ. Πατούλενα ζουν στην κοσμάρα τους και φωτογραφίζονται προκλητικά στα χρυσά σαλόνια τους στα βόρεια προάστια και δεν γνωρίζουν τι σημαίνει να ζεις σ’ένα ξεχασμένο και εγκαταλειμμένο Χωριό με δεκάδες προβλήματα. Ο κ. Παρίσης όμως και οι δημοτικοί του σύμβουλοι που υιοθέτησαν αυτή την αρνητική για τα Χωριά θέση πως σκέφτηκαν; Ασφαλώς πρώτα το κόμμα και την παράταξη και μετά το Χωριό τους, τα Χωριά της Κεφαλονιάς!

ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ!

Να είστε σίγουροι ότι ασφαλώς και δεν θα ξεχάσει κανένας Κεφαλονίτης τη στάση σας κύριε Δήμαρχε, κύριοι της πλειοψηφίας!

Η επιβεβαίωση όλων των παραπάνω έρχεται με δραματικό τρόπο από μια πρόσφατη είδηση που δημοσιεύτηκε στην πολύ-πολύ καλή ιστοσελίδα των Πουλάτων της Σάμης (http://www.pou-latakefalonias.gr/) στις 29 Απριλίου και αναδημοσιεύτηκε στον ΗΜΕΡΗΣΙΟ στο πρωτομαγιάτικο φύλο.

Με λίγα λόγια, οι φίλοι από τα Πουλάτα με πάρα πολύ ευγενικό τρόπο, είναι η αλήθεια, γράφουν ότι «διάβασαν στον προϋπολογισμό εξόδων Μαρτίου του Δήμου Κεφαλονιάς, έχει εγγραφεί κονδύλι ύψους 7.110Ε που αφορά στα Πουλάτα. Συγκεκριμένα, η προϋπολογισθείσα και εγκεκριμένη αυτή δαπάνη με κωδικό 30.7323.16 αφορά στην κατασκευή τοιχίου, με το κόστος να βαραίνει την ΣΑΤΑ».

Η είδηση όμως βρίσκεται λίγες γραμμές πιο κάτω:

«Από την έρευνα που πραγματοποιήσαμε, διαπιστώσαμε ότι το έργο αφορά σε κατασκευή τοιχίου σε κοινοτικό δρόμο κοντά στην είσοδο του χωριού μας και μάλιστα η εκτέλεσή του εκκρεμεί από το 2011 όπου και εντάχθηκε στον προϋπολογισμό του Δήμου. Κατά συνέπεια, το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι για ποιό λόγο δεν έχει εκτελεσθεί ένα έργο που έχει θεωρητικά τουλάχιστον εξασφαλισμένη χρηματοδότηση;».

Αγαπητοί Πουλάδες συγνώμη, αλλά το εύλογο ερώτημα σας έχει μία και μοναδική απάντηση: Σας δουλεύουν οι δημοτικοί μας άρχοντες!

Ιδού γιατί:

Ψάξαμε και βρήκαμε ότι σε ΟΛΟΥΣ τους προϋπολογισμούς από το 2013 και μέχρι σήμερα, δηλαδή για έξι συνεχόμενα χρόνια το εργάκι των 7 χιλιάρικων για την «Κατασκευή τοιχείου στα Πουλάτα Δ.Ε. Σάμης» με κωδικό 30.7323.16 φιγουράρει σε ΟΛΑ τα τεχνικά προγράμματα και σε ΟΛΟΥΣ τους προϋπολογισμούς του Δήμου!

Και για του λόγου το αληθές:

Τεχνικό πρόγραμμα 2013: απόφαση 38/ 2013 και ΑΔΑ: ΒΕΤ6ΩΕ5-Ε9Γ σελίδα 13).

Τεχνικό πρόγραμμα 2014: απόφαση 335/ 2013 και ΑΔΑ: ΒΛ13ΩΕ5 -ΕΥΧ σελίδα 8).

Τεχνικό πρόγραμμα 2015: απόφαση 310/ 2014 και ΑΔΑ: Ω8ΘΝ ΩΕ5-84Ο σελίδα 10).

Τεχνικό πρόγραμμα 2016: απόφαση 259/2015 και ΑΔΑ ΨΨΚ0ΩΕ5 -3ΛΨ σελίδα 13).

Τεχνικό πρόγραμμα 2017: απόφαση 362/ 2016 και ΑΔΑ: 7Ν3ΡΩΕ5 -ΦΧ7 σελίδα 12).

Τεχνικό πρόγραμμα 2018: απόφαση 376/ 2017 και ΑΔΑ: 7ΘΝΤΩΕ5 -Φ4Υ σελίδα 12).

Αν αυτό δεν λέγεται κοροϊδία αίσχιστου είδους τότε τι είναι αλήθεια ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ από το 2013 να μπαίνει στο πρόγραμμα ένα έργο 7.000 ευρώ και να μην γίνεται;

Και να φανταστείτε ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια αντιδήμαρχος ΔΕ Σάμης που ανήκουν τα Πουλάτα είναι ο αντιδήμαρχος …ο αρμόδιος για τα έργα Διονύσιος Λυκούδης! Να πιστέψουμε μήπως ότι …δεν μπορεί να πείσει τον Δήμαρχο για την αναγκαιότητα του έργου ή μήπως ότι δεν ασχολείται με …ψιλολόγια και …μία χούφτα ψηφοφόρους;

Ή μήπως να πιστέψουμε ότι δίπλα στα Πουλάτα που είναι τα Χαλιωτάτα με την Δρογκαράτη και που έχει (επίσημα, ε…) έσοδα γύρω στα 400.000 ευρώ το χρόνο σύνολο κοντά στα 2 εκατομμύρια από το 2013 …δεν περισσεύουν εφτά ψοροχιλιάρικα για το εργάκι των Πουλάτων;

Πόσο βάζουμε στοίχημα ότι θα βρεθούνε στο άψε σβήσε τα 7 χιλιάρικα τώρα που βαβούριασε η ιστορία, αν και παίζει να το αφήσουνε για την επόμενη προεκλογική χρονιά;

Σε κάθε περίπτωση είμαστε βέβαιοι ότι κανένας μα κανένας από τον Πατούλη που ξεδιάντροπα ξιφουλκεί για τις παραταξιακές και κομματικές του σκοπιμότητες εναντίον των Χωριών μέχρι τον Παρίση και τους συμβούλους του που τις υιοθετούν απερίσκεπτα, δεν γνωρίζει τι σημαίνει ένα εργάκι εφτά ψωροχιλιάδων στα Πουλάτα των 140 κατοίκων (γραμμένων για να μην παρεξηγιόμαστε, γιατί γύρευε πόσοι λιγότεροι είναι οι μόνιμοι κάτοικοι…) και στα κάθε Πουλάτα της Κεφαλονιάς και όλης της Ελλάδας.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr
Προηγούμενο άρθροΜήνυμα ενότητας από τον Χ. Λυκούδη: Μόνο μέσα από τη σύνθεση μπορούμε να πετύχουμε
Επόμενο άρθροΟ Περιφερειάρχης διασχίζει το Ιόνιο!