“ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ”: Στο …κόκκινο η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής

Δεν χάνουν ευκαιρία να διαλαλήσουν τις ικανότητες τους στην παραγωγή έργου.

Η αλήθεια βέβαια απέχει παρασάγγες από την πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα αμείλικτη που αποκαλύπτει ότι η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κεφαλονιάς διεκδικεί το Πανελλήνιο ρεκόρ ανάμεσα στο σύνολο των Δήμων της χώρας που …ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΝΑ ΕΡΓΟ, ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ!!!

Οι παρατάσεις στην ολοκλήρωση των έργων είναι ο απόλυτος κανόνας!!!

Υπάρχουν έργα που και η υπηρεσία ακόμη θάχει χάσει το λογαριασμό με τις παρατάσεις.

Το χαρακτηριστικότερο όλων παράδειγμα και μαζί η τραγικότερη όλων περίπτωση είναι το έργο του Γηροκομείου τόσο της Α’ Φάσης όσο και της Β’ Φάσης, για το οποίο επανειλημμένα η εφημερίδα έχει αναφερθεί χαρακτηρίζοντάς το δίχως ίχνος καμίας υπερβολής «το σύγχρονο «Γεφύρι της Αρτας» (ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ στις 8/7/ 2017, 12/7/2017, 31/8/ 2017, 8/10/2017 και πρόσφατα 12/4/2018 με αφορμή άλλη μία υπόσχεση του αρμόδιου για τα έργα αντιδημάρχου Διονύση Λυκούδη πως τα εγκαίνια θα γίνουν …το Μάιο).

Η Α’ Φάση θα έπρεπε να έχει παραδοθεί εδώ και …ακριβώς έξι χρόνια στις 23/4/2012! Το πότε θα παραδοθεί είναι άγνωστο. Κανείς δεν γνωρίζει! Οι παρατάσεις άλλωστε έχουν σταματήσει προ πολλού…

Η Β’ Φάση θα έπρεπε να έχει παραδοθεί εδώ και …τρία χρόνια στις 3/8/2015!

Το πότε θα παραδοθεί και αυτή, επίσης είναι άγνωστο. 

Οι αμέτρητες, και δίχως ίχνος ντροπής, υποσχέσεις για κάποιο Μάρτιο αλλά τίνος έτους είναι άγνωστο, έχουν γίνει ανέκδοτο φρίκης για την Δημοτική Αρχή η οποία δεν αισχύνεται καν.

Ο κατάλογος της ασυνέπειας και μαζί της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής να ολοκληρώσει ένα έργο -μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία- στην ώρα του, περιλαμβάνει το σύνολο των έργων που έχει ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή.

Γιατί (ξανα)θυμηθήκαμε αυτή την ανεκδιήγητη πλευρά, δείγμα της παροιμιώδους πλέον ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής ;

Ο λόγος είναι άλλη …μία παράταση, για ένα μικρού προϋπολογισμού έργου 17.360,99 ευρώ που αφορά την «προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου ποδοσφαίρου 5χ5 Δ.Δ. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ».

Η σύμβαση υπεγράφη 22/12/2017 με ημερομηνία παράδοσης τέσσερεις μήνες μετά στις 27/4/2018.

Σιγά το «τεράστιο» έργο θα πείτε…

Αμ δε!

Με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για τα έργα (μικρών και μεγάλων) Διονύσιο Λυκούδη εξαφανισμένο εδώ και καιρό με τις προσωπικές δουλειές του και νάρχεται στην Κεφαλονιά μόνο …για διακοπές όπως το Πάσχα (!) και παρεμπιπτόντως να πετάει και καμιά μπαρούφα όπως η νέα (άραγε ποια αριθμητικά;) εξαγγελία για εγκαίνια του Γηροκομείου το Μάιο (δεν προσδιόρισε πάντως …ποιανού έτους το Μάιο εννοεί) και τον Δήμαρχο να τόχει ρίξει στα ταξιδάκια (εντάχθηκε κι αυτός όπως όλα δείχνουν στην …KEKATOS TOURS) για να ξεσκάει από τον εφιάλτη των ερευνών, των πορισμάτων και των επερχόμενων διώξεων …ακόμα και αυτό το εργάκι πήρε παράταση!!!

Και απουσιάζοντος του Δημάρχου, απουσιάζοντος και του αναπληρωτή του, τη υπογραφή έβαλε η αντ’αυτού …αντ’αυτού αντιδήμαρχος Οικονομικών Σοφία Γαρμπή!

Η παράταση που δόθηκε είναι μέχρι τις 27/5/2018.

Για ένα μήνα!

Δεν δίνανε παραπάνω για νάναι μέσα;

  •  Την τελευταία στιγμή χθες έφτασε το παρακάτω Δ.Τ. της ΚΕΔΗΚΕ.

Στις συνεχείς μας προσπάθειες για συντήρηση και αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών μας , ενημερώσουμε τα Αθλητικά Σωματεία και τους Δημότες ότι θα προβούμε σε αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου 5χ5 Αργοστολίου.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε περίπου πέντε ημέρες και για το χρονικό αυτό διάστημα η ανωτέρω εγκατάσταση δεν θα βρίσκεται σε λειτουργία.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση σας.

Ο Πρόεδρος

της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Ε.Σ. Πολιτισμού

-Αθλητισμού-Νέας Γενιάς

Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης

Δύο τινά συμβαίνουν.

Ή ο Κωνσταντάκης δεν γνωρίζει την προχθεσινή απόφαση της αντ’ αυτού …αντ’ αυτού κ. Γαρμπή που έδωσε παράταση μέχρι τις 27/5 για να ολοκληρωθεί το έργο, οπότε και δεν μας εκπλήσει η άγνοια του Προέδρου ή γνωρίζει την παράταση και …διασκεδάζει την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να ολοκληρωθεί το εργάκι στην ώρα του, και ενώ δόθηκε παράταση ενός μηνό,ς μας λέει ότι θα είναι έτοιμο σε …πέντε μέρες, εκ των οποίων οι τρεις αργίες, δύο το Σαββατοκύριακο και μία η Πρωτομαγιά!

Το έγγραφο με την υπογραφή της αντ’αυτού …αντ’αυτού αντιδημάρχου Οικονομικών Σοφίας Γαρμπή (κύκλος) με το οποίο δόθηκε παράταση μέχρι 27/5 στο έργο του γηπέδου 5X5…
Σοφία Γαρμπή
Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr