Και επισήμως με έναν αναισθησιολόγο το Νοσοκομείο Αργοστολίου – Κραυγή αγωνίας του Ιατρικού Συλλόγου στον Ionian Galaxy

Ρεπορτάζ Ανδρέας Αρβανιτάκης

Και επισήμως με έναν αναισθησιολόγο το Νοσοκομείο Αργοστολίου – Κραυγή αγωνίας του Ιατρικού Συλλόγου στον Ionian Galaxy

Με έναν αναισθησιολόγο έχει μείνει το νοσοκομείο Αργοστολίου καθώς έφυγε ο ένας εκ των δύο αναισθησιολόγων, ο οποίος είχε θέσει από τις αρχές Ιουνίου την παραίτησή του.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε στην εκπομπή του δημοσιογράδου Σάκη Βούτου στον Ionian Galaxy με τον αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ιωάννη Φισφή. Κατά τη συζήτηση κατέστη σαφές ότι το νοσοκομείο πλέον και μέχρι να δοθεί λύση θα λειτουργεί με έναν αναισθησιολόγο, ο οποίος θα κληθεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του νοσοκομείου 24 ώρες την ημέρα 7 ημέρες την εβδομάδα.

Ο κ. Φισφής τόνισε πως δεν είναι δυνατόν ένα νοσοκομείο να λειτουργεί μόνο ως σταθμός επειγόντων, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Θα πρέπει να μπορεί να προγραμματίζει χειρουργεία και να λειτουργεί με επάρκεια σε ό,τι αφορά το προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Κλείνοντας, ο κ. Φισφής είπε πως τόσο ο ίδιος όσο και το Σωματείο εν συνόλω αναμένει ο Διοικητής του Νοσοκομείου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δοθεί λύση και σε αυτό το ζήτημα, έστω και προσωρινή μέσω μετακίνησης άλλου αναισθησιολόγου, όπως έγινε με τον Παθολόγο.

Υπήρξε αναφορά από τον κ. Βούτο και στην πρόσληψη του επικουρικού προσωπικού, που θα καλύψει και μη ιατρικές ειδικότητες, όπου επίσης υπάρχει έλλειψη. Ο κ. Φισφής εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διαδικασία αυτή θα προχωρήσει γρήγορα και σε λιγότερο από δύο μήνες θα βρίσκονται στις θέσεις τους. Ωστόσο, παραμένει ερωτηματικό το τι μέλει γενέσθαι με το ιατρικό προσωπικό.

Πηγή: ekefalonia.gr