Καμπανάκι για τον κίνδυνο του covid 19 ενόψει τουριστικής περιόδου από το ΔΣ Αργοστολίου

Ο επερχόμενος κίνδυνος ξεσπάσματος κρουσμάτων κορωνοϊού ενόψει της τουριστικής περιόδου συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου, κατόπιν επερώτησης του δημοτικού συμβούλου Διονύση Τρωιάννου της παράταξης «Κεφαλονιά – Νησί για όλους».

Ο κ. Τρωϊάννος κατά την εισήγησή του επεσήμανε τον κίνδυνο εισαγόμενων κρουσμάτων και τόνισε πως πρέπει να υπάρξει ένα οργανωμένο σχέδιο για την αντιμετώπισή τους. Ο μόνος τρόπος αυτό να γίνει αποτελεσματικά είναι με στενή συνεργασία του Δήμου με τις υπόλοιπες αρχές, ενώ θα πρέπει να κινητοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από όλες τις παρατάξεις με αντικρουόμενες απόψεις. Το δίλημμα το έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Κουρκουμέλης, ο οποίος συντάχθηκε μεν με την εισήγηση του κ. Τρωϊάννου για την συνεργασία του Δήμου με τις αρχές και την κινητοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να γίνει με ένα τρομοκρατικό τρόπο που θα ζημιώσει περαιτέρω τον επιχειρηματικό κόσμο στο νησί μας, που έχει ήδη πληγεί σημαντικά από την όλη κατάσταση. Οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες μικρών καταλυμάτων ήδη αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα οικονομικό, ρευστότητας κλπ., επομένως ναι μεν χρειάζεται να ληφθούν τα μέτρα προφύλαξης και να τηρηθούν αυτά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα λειτουργήσουν με τρόπο τρομοκρατικό και τιμωρητικό

Πηγή: ekefalonia.gr