Καραβόμυλος: Οι «Κοτσαμπάσηδες» και… οι πρόθυμοι!!!

All-focus

Καραβόμυλος, ένα χωριό με πλεονεκτική θέση στο χάρτη της Κεφαλονιάς και φυσικές ομορφιές υπέργειες και υπόγειες, που κυρίως οι δεύτερες, το καθιστούν από τους κύριους τουριστικούς προορισμούς του νησιού τους θερινούς μήνες, γιορτές του Πάσχα κλπ.

Σ’ αυτό το χωριό, όχι πολλοί, ελάχιστοι κάτοικοι, θεωρώντας τους εαυτούς τους, δίκην οικονομικής επιφάνειας, αφέντες του χωριού, λειτουργούν ως κοτσαμπάσηδες του παλιού κακού καιρού της τουρκοκρατίας.!!! Θεωρώντας πως οι επιθυμίες τους, είναι εντολές, απαιτούν και πετυχαίνουν την άμεση εκτέλεσή τους, από τους αιρετούς!!! Πρόθυμοι κάποιοι από τους δεύτερους…»ξεροσταλιάζουν στη γωνία»,  για την ικανοποίηση των επιθυμιών των αφεντάδων – κοτσαμπάσηδων!!! Τι κι αν αυτή η «ικανοποίηση», μπορεί να μην γίνεται με τις προδιαγραφές που απαιτούνται!!!

Τελευταίο παράδειγμα, το κλάδεμα των ευκαλύπτων στην παραλιακή του Καραβομύλου, στη θέση «Κολόνα».  Η ένστασή μας δεν είναι ως προς το κλάδεμα….άλλωστε η αντίστοιχη εμπειρία από το κλάδεμα των ευκαλύπτων στη Σάμη, δείχνει πως, οι ευκάλυπτοι θα «ξαναρρίξουν», θα φουντώσουν κλπ.

Η ένστασή μας έχει να κάνει, ως προς την ιεράρχηση των προβλημάτων του χωριού και την προτεραιότητα που δόθηκε στο προαναφερόμενο έργο.

Σάββατο 9/3 το πρωί λοιπόν, ( γιατί; είναι κλειστές οι υπηρεσίες μήπως; ), «πλακώνουν» τα βενζινοπρίονα, στη παραλία και αρχίζουν το «έργο τους».

Ρωτάμε, «γιατί τους κόβετε βρε παιδιά;»

«Εντολή» λέει..

«Τίνος εντολή;»

….σιωπή!!!

Ρωτάμε από δω, ρωτάμε από κει,

» εντολή των γνωστών αφεντικών» μαθαίνουμε!!!

«Θέλουν να τους κάνουν σαν πορτοκαλιές»!!!

Εδώ η επιστήμη λιποθυμά και ο απλός κάτοικος του Καραβομύλου, αναρωτιέται.

«Μα καλά, στο Καραβόμυλο, με μια Ζερβάτη σκουπιδότοπο, μέσα και έξω, με μια λίμνη που ο περίγυρός της είναι σε άθλια κατάσταση, με ένα αλσύλιο αφημένο στη τύχη του, με ένα πρώην Δημοτικό Σχολείο, νυν Φιλαρμονική Σχολή «Θέμος Αμούργης», που τα τριαντάμετρα πεύκα, «κρέμονται» σαν καρμανιόλες, στα κεφάλια των μαθητών της Φιλαρμονικής και των περιοίκων, με ένα παραλιακό μέτωπο. αφημένο στο σύνολό του στη τύχη του, δίνουμε προτεραιότητα «στας εντολάς» των «κοτσαμπάσηδων;»

Τι να υποθέσουμε άραγε οι κάτοικοι του Καραβομύλου; πως αυτή η «προτεραιότητα», δίνεται για το καλό τους;  Αυτό το αισθητικό αποτέλεσμα, είναι κατόπιν επισταμένης μελέτης, αρμοδίων υπαλλήλων του Δήμου;, ή αποτέλεσμα ραγιαδισμού και ιδιοτέλειας ( ψηφοθηρείας ), «τινών εκ των αιρετών μας;»

Προσωπικά επέλεξα…και «αμαρτία ουκ έχω»!!

Τάσος Καβαλλιεράτος.

Υ.Γ. Η φωτογραφία με τους κλαδεμένους ευκάλυπτους, είναι του Γεράσιμου Αντζουλάτου.

Αναδημοσίευση από samikefalonias.wordpress.com

All-focus
All-focus
All-focus
All-focus