Δύσκολες μέρες έρχονται όπως φαίνεται για τον πρώην Δήμαρχο Παλικής Βασίλη Ρουχωτά, ο οποίος έχει ήδη κληθεί ως οιονεί κατηγορούμενος για το σκάνδαλο του “ξενοδοχείου Τυπάλδου”-Συκεών Μπιτς.

Εκτός από τον Βασίλη Ρουχωτά έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για το περίφημο σκάνδαλο της “εξαφάνισης” της περιουσίας Τυπάλδου από τον πρώην Δήμο Ληξουρίου και οι στενοί συνεργάτες του Ευάγγελος Λουκέρης και Νέστορας Βεντούρας όπως και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι του πρώην Δήμου Παλικής. Μάλιστα οι Βαγγέλης Λουκέρης και Νέστορας Βαντούρας κλήθηκαν από τον Εισαγγελέα και τον Οκτώβρη του 2018 και τον Μάιο του 2019 καθώς η εισαγγελική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη ενώ καθοριστικό ρόλο για την δικαστική τύχη των εμπλεκομένων αναμένεται να παίξουν τρεις καταθέσεις φωτιά που “τινάζουν στον αέρα” την υπερασπιστική γραμμή της “ομάδας Ρουχωτά”.

Για την ακρίβεια τρεις μάρτυρες έχουν καταθέσει ξεκάθαρα ότι η δημοτική αρχή Ρουχωτά γνώριζε άριστα την ύπαρξη της περιουσίας Τυπάλδου και ότι είχε ενημερωθεί για το θέμα αυτό και από γνωστό Αθηναίο δικηγόρο με καταγωγή από το Ληξούρι.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις στενεύει ο κλοιός για το Ρουχωτά και τους ανθρώπους του στο Ληξούρι και η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα σε όλα τα επίπεδα αφού, όπως όλα δείχνουν, ο Ρουχωτάς “θα πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό του”. Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι ο λαός της Παλικής έδωσε ηχηρό “χαστούκι” στην ομάδα Ρουχωτά και στις πρόσφατες εκλογές όπου ως γνωστόν τερμάτισαν “τρίτοι και καταιδρωμένοι” βιώνοντας τον πολιτικό εξευτελισμό παρότι ήταν οι πρωτοστάτες για τη δημιουργία του Δήμου Παλικής εκ νέου.

Αναδημοσιευση από www.portoni.gr