«Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται»

Στις ευνομούμενες πολιτείες, το κράτος έχει θεσπίσει κλιμάκια ελέγχου,  που αφορούν και στον έλεγχο των Δημόσιων υπηρεσιών.  Κατά καιρούς δε, αλλάζει και η σύνθεσή τους, για ευνόητους λόγους.

Στις ευνομούμενες πολιτείες, λογικό και υποχρέωση είναι, οι ελεγχόμενοι να επιδιώκουν αυτούς τους ελέγχους και να  διευκολύνουν τα κλιμάκια που τους πραγματοποιούν. 

Στο νησί μας, στις 16/6/018, η ιστοσελίδα Kefaloniapress, δημοσιεύει την είδηση, την οποία αντλεί από την «Διαύγεια» για

«Απόβαση» πέντε Επιθεωρητών του Σώματος Καταπολέμησης της Διαφθοράς, στο Δήμο Κεφαλονιάς!  δες εδώ )

Σιτς 19/6/018 Η Δημοτική αρχή με Δελτίο Τύπου με τίτλο «Ουδέν πρόβλημα με τους ελέγχους στον Δήμο Κεφαλλονιάς», επιβεβαιώνει την είδηση, ( δες εδώ )  με ένα παραλήρημα περί «γνωστών «στρατευμένων» παραsites «, περί «τοπικών εκπροσώπων και πρώην Δημάρχων που θέλουν να πλήξουν τον Δήμο», για«φιλότιμες προσπάθειες της παρούσας Κυβέρνησης να μετατρέψει την Ελλάδα   σε βαλκανικού τύπου «μετασοβιετική» Δημοκρατία».

Την επομένη φίλιες προς την Δημοτική Αρχή ιστοσελίδες, «θυμούνται ξαφνικά «, «Το «ξεχασμένο» πόρισμα για την Θεοπεφτάτου» ) και αναρωτιούνται αν

«Γλίτωσε λόγω βουλευτικής ασυλίας;»

Αντί η Δημοτική μας Αρχή, σε σχέση με τον έλεγχο και το δημοσίευμα γι’ αυτόν, να αντλήσει την απάντησή της, από την «μεγάλη δεξαμενή» της λαϊκής μας σοφίας, με ένα «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται», δείχνοντας έναν ανεξήγητο πανικό, παραληρεί και ταυτόχρονα εμφανίζονται στο  δημοσιογραφικό  μας τοπίο, μέθοδοι από τον Νότο γειτονικής μας χώρας!!!

Τι να πεις;!!! Απλά εύχεσαι ψυχραιμία, και μη χειρότερα και ευελπιστείς να καταλάβουν και να σεβαστούν τον θεσμικό τους ρόλο, γιατί έτσι, θα σεβαστούν και τους πολίτες που τους ψήφισαν!

Τάσος Καβαλλιεράτος.

Αναδημοσίευση από https://samikefalonias.wordpress.com