Την ανάγκη συνεργασίας όλων των πυλωνων της εκπαιδευτικής κοινότητας τόνισε ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Κοκκόσης σε συνέντευξη του στην εκπομπή των Galaxians Ανδρέα Αρβανιτάκη και Γιάννας Κουλουμπή στον Ionian Galaxy.

Η πληρότητα των τάξεων στα περισσότερα σχολεία ήταν χαμηλή την εβδομάδα που πέρασε με το ποσοστό να κυμαίνεται στο 50% περίπου.

Όταν ρωτήθηκε αναφορικά με το αίτημα πολλαπλών φορέων για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων ο κ. Κοκκόσης τόνισε πως αντιλαμβάνεται πλήρως την αγωνία των γονέων για την επιδημιολογική κατάσταση. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι ο ίδιος εκ της θέσεως του δύναται να κλείσει ένα σχολικό τμήμα ή μια σχολική μονάδα μόνο σε περίπτωση ύπαρξης θετικού κρούσματος και κατόπιν εισηγήσεως της αυτοτελούς διεύθυνσης υγείας της περιφέρειας. Όπως έκανε με το νηπιαγωγείο και το δημοτικό της πλατρειθιάς Ιθάκης και τμήματος του 4ου Δημοτικού Αργοστολίου και του πέμπτου νηπιαγωγείου, τα οποία έκλεισαν για 14 ημέρες.
Η απόφαση για ένα συνολικό κλείσιμο των σχολείων του νομού για 14 ημέρες επαφίεται στην ηγεσία των υπουργείων υγείας και παιδείας.

Πηγή: ekefalonia.gr

Προηγούμενο άρθροΛηξούρι: Πέρασε με την …τρίτη το Τεχνικό Πρόγραμμα Κατσιβέλη-Κατά ψήφισε η παράταξη Μαντζουράτου & “παρών” οι παρατάξεις Ρουχωτά-Αραβαντινού (απόφαση)
Επόμενο άρθροΟι Ευρωπαίοι αγνοούν τις απαγορεύσεις των κυβερνήσεων και βγαίνουν έξω μαζικά! (φώτο)