Από τύχη δεν θρηνήσαμε προχθές το απόγευμα (7 μ.μ. περίπου) θύματα, όταν δύο τεράστιοι βράχοι, μεγέθους όσο ένα ΙΧ αυτοκίνητο ο καθένας, αποκολήθηκαν από το βουνό λίγο μετά τη Γέφυρα στο Χάρακα, και «έσκασαν” στο οδόστρωμα!

Οι βράχοι τρύπησαν το συρματόπλεγμα της βραχοπροστασίας, προκαλώντας τρύπα πάνω από 20 τ.μ. μέτρα και «έσκασαν” στο δρόμο, λίγο μετά από τη βίλα πάνω από την Ασσο, προκαλώντας ζημιά και στο οδόστρωμα.

Αμεσα από περαστικούς, που ευτυχώς δεν έπαθαν τίποτα, ενημερώθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, όπου με τη συνδρομή της Αστυνομίας απέκλεισαν το δρόμο από διέλευση οχημάτων, ενώ μηχανήματα απομάκρυναν τους βράχους.

Χθες το πρωϊ, όπως είπε ο κ. Δρακουλόγκωνας στον «Η”, απέστειλε στο σημείο συνεργείο με στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών με τον Προϊστάμενο Νίκο Ανδρεάτο, της Πολιτικής Προστασίας με τον Προϊστάμενο Βαγγέλη Ανδρεάτο και δύο γεωλόγους για να αξιολογήσουν την κατάσταση, αλλά κυρίως να ερευνήσουν αν τίθεται θέμα επικινδυνότητας με αποκόλληση άλλων βράχων.

Η πρώτη έρευνα που έγινε, δεν έδειξε να υπάρχει κίνδυνος άλλης αποκόλλησης και, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συνελέγησαν, η βραχόπτωση μάλλον οφείλεται στον τελευταίο μεγάλο σεισμό της Ζακύνθου -που πιθανόν επηρέασε και την περιοχή- και στη διάβρωση μετά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις.

Χθες ο κ. Δρακουλόγκωνας ενημέρωσε τον εκπρόσωπο της εταιρείας P.&C. Development S.A. κ. Χρήστο Παναγιωτόπουλο που είχε αναλάβει το έργο της βραχοπροστασίας (συρματοπλέγματα) για την άμεση αποκατάσταση της ζημιά, (σημειωτέον, ότι το έργο έχει ήδη παραδοθεί στο ΥΠΟΜΕΔΙ), η οποία θα γίνει στις επόμενες ημέρες.

Μέχρι αύριο, όπως μας είπε ο κ. Δρακουλόγκωνας, η Αντιπεριφέρεια θα αποκαταστήσει τη ζημιά στο οδόστρωμα που έγινε από την πτώση των δύο βράχων, ενώ σήμερα το συνεργείο θα μεταβεί και πάλι στην περιοχή για να συνεχίσει την έρευνα για τον εντοπισμό άλλων επικίνδυνων βράχων. Στην περίπτωση εντοπισμού τους θα προκληθεί τεχνική αποκόλληση των βράχων στα πλαίσια αποφυγής άλλου τέτοιου επικίνδυνου φαινομένου.

Αναδημοσίευση από www.kefalonianmantata.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Κεφαλονιά του χειμώνα μέσα από 12 εκπληκτικές φωτογραφίες
Επόμενο άρθροΈπεσαν δέντρα από την κακοκαιρία στην Ιθάκη (εικόνες)