Ρεπορτάζ//Ανδρέας Αρβανιτάκης

Χωρίς σημαντικά προβλήματα, από πλευράς ελλείψεων τουλάχιστον, χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Κεφαλονιάς. Ωστόσο, ήταν ομολογουμένως μία ιδιαίτερη στιγμή, «μαγκωμένοι» γονείς και μαθητές φορώντας τις μάσκες τους βρέθηκαν έξω από τα σχολεία τους και άρχισαν σιγά σιγά να εισέρχονται στις τάξεις τους.

Η ώρα προσέλευσης διέφερε από σχολείο σε σχολείο, ενώ ο αγιασμός τελέστηκε σε όλα μετά τις 11 ένεκα της εορτής της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, κατά την οποία οι ιερείς βρίσκονταν στους ιερούς ναούς μέχρι εκείνη την ώρα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τις διευθύνσεις Αβαθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης του νησιού μας όλα κύλησαν ομαλά χωρίς εντάσεις. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει, όπως μας είπε και χαρακτηριστικά ο κ. Κοκκόσης, ο διευθυντής της Αβαθμιας Εκπαίδευσης, το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την υπευθυνότητα γονέων και εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών μας, που αντιλαμβανόμενοι την ιδιαιτερότητα των καιρών τήρησαν ευλαβικά όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Τα δημοτικά στο σύνολό τους σχεδόν πραγματοποίησαν τους αγιασμούς τους σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. Αντίθετα, από τα 20 γυμνάσια και λύκεια του νησιού μας τα 11 πραγματοποίησαν τους αγιασμούς τους σήμερα, ενώ 9 θα τον πραγματοποιήσουν αύριο το πρωί μεταξύ 8:30 και 9:00.

Στο ειδικό σχολείο Περατάτων το ekefalonia

Το ekefalonia παρευρέθηκε στον αγιασμό του Ειδικού Σχολείου Περατάτων. Πρόκειται για ένα μέρας γεμάτο αγάπη, αλληλεγγύη και προσφορά στον συνάνθρωπο. Πηγή της τεράστιας προσπάθειας που καταβάλλεται για την φροντίδα των 17 μαθητών και μαθητριών του είναι η διευθύντρια του σχολείου Ράνια Φραγκισκάτου, που μαζί με το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό έχουν αγκαλιάσει τα παιδιά και έχουν δημιουργήσει ένα ιδανικό περιβάλλον για αυτά.

Το ίδιο ισχύει και για το ειδικό νηπιαγωγείο, το οποίο φιλοξενεί προς το παρόν 4 παιδάκια υπό την φροντίδα της νηπιαγωγού Άννας Χατζηκόρτσιου.

Στον αγιασμό έδωσε το «παρών» ο διευθυντής της Αβαθμιας εκπαίδευσης Γεράσιμος Κοκκόσης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νίκος Βαλλιανάτος.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Κοκκόσης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «εδώ χτυπάει η καρδιά της εκπαίδευσης όπου γονείς και εκπαιδευτικοί συνεργάζονται αρμονικά με γνώμονα το παιδί και αυτό είναι που έχει πραγματική σημασία (διαβάστε ολόκληρο τον χαιρετισμό του κ. Κοκκόση στο σχετικό δημοσίευμα)».

«Ήρωες της εκπαίδευσης» χαρακτήρισε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς αυτού του σχολείου ο κ. Βαλλιανάτος. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου τόνισε πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι να επιτευχθεί η μεταφορά του σχολείου σε νέα σύγχρονη εγκατάσταση στο Αργοστόλι.

               

Πηγή: ekefalonia.gr