Ο λόγος κυρίως για τους τουρίστες που αγκομαχάνε να ανέβουν την ανηφόρα από τα Λουρδάτα μέχρι τα Βλαχάτα, αν είναι και βράδυ, δεν έχει και φεγγάρι, “μαύρη μαυρίλα πλάκωσε, μαύρη σα καλιακούδα” που λέει και η παροιμία. Σε μία απόσταση περίπου 500 μέτρων, πριν και μετά το γιοφύρι που χωρίζει τα Λουρδάτα από τα Βλαχάτα, δεν υπάρχει ούτε μία λάμπα να φέγγει του δύστυχους περιπατητές να βλέπουν που πάνε και που πατάνε. Ευτυχώς που η τεχνολογία μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, τους δίνει την ευκαιρία να φωτίζουν το δρόμο.

Αυτή η κατάσταση είναι εδώ και πολύ καιρό. Αν θυμάμαι καλά από την αρχή της τουριστικής σεζόν. Από ότι έμαθα, έγινε κάποια προσπάθεια αποκατάστασης της βλάβης στις κολώνες πλην όμως άκαρπες. Με πληροφόρησαν ότι με ενέργειες του προέδρου του χωριού, έγινε και νέα προσπάθεια να βρεθεί ο υπεύθυνος της ΔΕΔΔΗΕ να βρει λύση στο πρόβλημα, αλλά μέχρι τώρα δεν γνωρίζω τι έγινε.

Εχθές βράδυ πέρασα από εκεί και πράγματι, αν δεν έχει φεγγάρι, δεν βλέπεις και δεν σε βλέπουν αν δεν έχεις κάποιο φως. Τυχεροί είμαστε που δεν έγινε κάποιο ατύχημα. Ντροπή είναι για την χώρα μας, εν έτει 2019 να χρειάζονται φακούς για να περπατήσουν στο δρόμο, σε ένα κατ’ εξοχήν τουριστικό προορισμό όπως είναι το χωριό μας.

Η νέα δημοτική αρχή να ακούσει τον παλμό του χωριού μέσα από τον επίσης νέο τοπικό άρχοντα, δίνοντας άμεση λύση σε τόσο καίρια ζητήματα ασφαλείας όπως είναι ο δημοτικός φωτισμός και όχι μόνον.

Και μη ξεχνάμε, αν δεν ήταν ο τουρισμός, τα χωριά μας θα ήταν έρημα. Γι΄αυτό να προσέχουμε τους τουρίστες να μπορούν να βλέπουν που πάνε και που πατάνε…

Λιβέριος Πετρίδης

Αναδημοσιευση από www.lourdas.gr