Κεφαλονιά: Η «ασφυξία» του δήμου Σάμης από σπήλαια, παραλίες-Ποια μέτρα θα ληφθούν

Πλήρης είναι η οικονομική ασφυξία για το δήμο Σάμης εξαιτίας της πανδημίας. Σε βαθμό, μάλιστα, που πρόωρες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η μείωση εσόδων από τα σπήλαια και τις παραλίες θα είναι της τάξεως του 60%!

Tα μέτρα προστασίας και τις προδιαγραφές ασφαλείας

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» για τον δήμαρχο, Μάκη Μονιά, είναι η λειτουργία των σπηλαίων της Μελισσάνης και της Δρογκαράτης. Οι υπαίθριοι και ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι θα επαναλειτουργήσουν στις 18 Μαΐου, με θερινό ωράριο, εν τούτοις, ανοικτά είναι τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους κλειστούς. Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα αναφορικά με τα μέτρα προστασίας και τις προδιαγραφές ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται για την προστασία των εργαζομένων και των επισκεπτών.

Ειδικά για την περίπτωση του σπηλαίου της Μελισσάνης διατυπώνονται τα εξής θέματα:

  • Στη βάρκα δεν μπορούν να μπουν ταυτόχρονα άτομα που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους για λόγους ασφάλειας…

  • Προτιμότερο είναι να τοποθετηθούν τα μέλη της ίδιας οικογένειας…
  • Ο υπάλληλος ή ο βαρκάρης που θα εξυπηρετεί τους επισκέπτες θα πρέπει να λάβει αυστηρά μέτρα προφύλαξης, δεδομένου του συνωστισμού που θα υπάρχει.

Ποια μέτρα ασφάλειας και υγιεινής θα ληφθούν

Τα ίδια θέματα, όμως, τίθενται και στην τουριστική παραλία της Αντισάμου, όπου υπάρχουν τρεις καφετέριες και παράλληλα, ο κόσμος αυξάνεται δραματικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Με ποιο τρόπο θα κρατούνται οι αποστάσεις και κυρίως, ποια μέτρα ασφάλειας και υγιεινής θα ληφθούν;

Ο Μάκης Μονιάς έχει συνεχή επικοινωνία με στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού για το εν λόγω ζήτημα. Και όπως φαίνεται, οι όποιες αποφάσεις και προσαρμογές θα γίνουν αρχικά για τα σπήλαια Διρού και κατ’ επέκταση γι’ αυτά της Μελισσάνης και της Δρογκαράτης.

Πηγή: kefaloniatimes.gr